Lerakási mód szerepe
Lerakási mód szerepe

Lerakási mód szerepe

Amikor le akarjuk térkövezni a bejárót, a házhoz vezető gyalogutat, a kocsibehajtót, vagy a kerti pihenőtereket, különböző anyagú, stílusú, egyedi design-al készült, sokféle színű és formájú, felületvédett (kopásálló) és pl.: terhelhetőségében innovatív technológiát magában hordozó lapok közül válogathatunk, a moderntől a klasszikusig.

A gyártók a különböző finomságú anyagokkal, a lapok stílusosan megalkotott felületeivel és különleges megmunkálási módokkal gondoskodnak a tökéletes esztétikáról és funkcionalitásról. A lapok elhelyezésének az egyméretű térburkoló kövek esetében is számos változata lehet, az egymáshoz viszonyítva eltolt futókötés, kereszt vagy váltókötés, gótikus kötés, középkötés, halszálkakötés, sakktáblakötés vagy akár az un. vadkötés formájában, de lerakhatjuk a lapokat ívesen, körbe rendezve, legyezőformában és számos egyéb kötés és színkombinációban. Választhatunk feliratozott, vagy grafikai mintával ellátott, motívumozott burkolatot! Amennyiben nem egyező méretű – de egy termékcsaládba tartozó – térköveket választunk, azok többféle un. kombi kötésekbe is rakhatók.

A közlekedő út, terasz térburkolatába LED világítótesteket építhetünk, amely központilag vezérelhető, vagy alkonykapcsolós. A lépcső és egyéb szegélyeket éltakaró alumínium szegéllyel láthatjuk el, amelyek nem csak fedik az éleket, illetve esztétikailag emelik a megjelenés színvonalát, de ezek horganyzott kialakítása a nedves felületeken való esetleges megcsúszást is megakadályozza. Tekintse meg a kínálatot, tájékozódjon a színváltozatok és kötési módok között, mielőtt vásárol. Gondolkodjon kreatívan és találja meg a saját ideális megoldását – találja meg az Önben rejlő dizájnert – vagy kérje a Gulyás Tüzép burkolat látványtervezőinek segítségét, akik nem csak fürdőszobáját tudják megtervezni, de a kültéri fal- és térburkolatot is megálmodják az Ön számára, több változatban is.

Amin még érdemes elgondolkoznia, mielőtt belevág: nyári, mediterrán hangulat akkor keletkezik, ha meleg színeket és strukturált felületeket alkalmaz, a modern építészeti stílushoz nemes anyagú, nagyméretű lapokat célszerű választania. Az egyszerű formák modern, letisztult környezetbe illenek, a harmonikusan ívelt utakhoz válasszon rusztikus, koptatott köveket. Gondoljon a felület tisztíthatóságára is, tájékozódjon a védőréteggel ellátott termékek kínálatáról. Lapozza át a Gulyás Tüzépen megtalálható termékkatalógusokat, tekintse meg szaktanácsadóink kíséretében a különböző kötésformában kihelyezett burkolatokat, tapintsa meg a burkolat felületeket. Az anyag és termékválasztás mellett ne feledkezzen el az összbenyomásról sem, tervezze be a burkolati rendszer mellett megjelenő növényzetet és kiegészítő elemeket is.

Sára