Szaniterszilikon fugázó: Hogyan használjuk, mire figyeljünk?
Szaniterszilikon fugázó: Hogyan használjuk, mire figyeljünk?

Szaniterszilikon fugázó: Hogyan használjuk, mire figyeljünk?

A mai, modern felhasználásra kész, oldószermentes, penészedésálló szilikon tömítőanyagok – mint pl.: weber.color silicon – felhasználhatóak porózus, fagyálló; hagyományos és greslapokhoz is. Alkalmasak padló- és falfűtés esetén, valamint falra és padlóra bel- és kültérre egyaránt. Természetesen a megszokott módon fürdőszobák, zuhanyzók és konyhák fugázására is kiválóan alkalmasak.

A szilikonos fugázás elkezdése előtt tisztítsuk meg a mozgási-, és fugahézagokat a ragasztó és cementes fugázóanyag maradéktól. Távolítsuk el a fugakereszteket es ellenőrizzük le a burkolat fugázhatóságát. A nedves felületre nem tapad meg a szaniter szilikon fugázó! Szilikonozás megkezdése előtt a burkolat felületet szinten tisztítsuk meg, ne kerülhessen a fugaanyagba esetleges szennyeződés. A munkafolyamaton kívül eső felületeket gondosan takarjuk le, mert utólag maradéktalanul nem tisztíthatók meg. Ezeke a termek +5°C alatti aljzat- és léghőmérsékletnél nem alkalmazhatóak, +35°C felett a felhordás nem javasolt. Ügyeljünk arra, hogy a fugahézag mélysége ne érje el a szélességet. A weber. color silicon szaniter szilikont a mozgási és fugahézagokba szilikonkinyomóval egyenletes sebességgel töltsük be. A szilikonmassza-felesleget az igényesebb megjelenés érdekében megfelelő sugarú fugázó gumival távolítsuk el. A szaniter szilikon fugázóanyag nem igényel további beavatkozást, hagyjuk megszáradni. Kötetlen állapotban jellemzően ecetsavas illata van, mely a kötés lezajlása után megszűnik. A fugakép kialakításakor kerüljük a lúgos szappanos folyadékok használatát. Munka közben a szennyeződött, szilikonozástól független felületeket folyamatosan tisztítsuk. A szerszámokat, edényeket használat után, a szilikon megszáradása után mechanikusan meg kell tisztítani. Ugyanígy kell eljárni az esetlegesen szennyeződött felületekkel is.

A weber.color silicon szaniterszilikon fugázó kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, mint pl.: vízlepergető, UV stabil, könnyen és gyorsan bedolgozható, gyorsan térhálósodó, kémiailag ellenáll az általános tisztítószereknek, magasan rugalmas, gombaölőt tartalmaz, acetát tartalmú.

Forrás: weber

Sára