Feng shui a kialakításhoz - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Feng shui a kialakításhoz

Feng shui a kialakításhoz

Kedves megbízóm egy kis masszázs stúdió megálmodásával keresett fel, melyhez praktikus, esztétikus kialakításhoz kérte segítségemet. A stúdió nem csak a test, de a lélek szigete is, így e koncepció mentén alakítottam ki a teret. Nyugalmas, letisztult, ugyanakkor homogén színpalettát kiegészítve egy erősebb mentazöld színt szeretett volna a térbe csempészni. A pici helyiség ellenére fontos szempont volt a lehető legtöbb tárolóbútor elhelyezése, a masszázságy központi elhelyezkedése, valamint egy pici teasarok kialakítása.

Rétegezett világítástechnikát alkalmaztam, mely a különböző funkcióknak is eleget tud tenni. A színpaletta alapját a homok és bézs árnyalatok biztosítják, ezt egészítettem ki a mentazöld egy árnyalatával, mely a mennyezeten, valamint egyes oldalfalon, fali elemeken is megjelenik. A térszervezés és anyagok, színek alkalmazásánál figyelembe vettük a feng shui elveit, annak érdekében, hogy a lélek pozitív áramlásait megfelelőbben támogassuk. Lágy, nőies világot igyekeztem teremteni, melyet az íves fali design elem és az egyedi tapéta is sugall. Ezen kívül a bútorok anyagválasztása is a világos, tiszta energiákat tükrözi.

A természetesség érzését pedig világos fahatással, zuzmó és növénydekorral tükröztem vissza. Az egyedi tapéta mintája egy természetes, puha, szelíd érzést keltő japandi stílust idéző mintázat, mely fokozza a nyugalom érzését. A feng shui elveket követve a föld terrakotta színre is szüksége volt az ügyfelemnek, így kiegészítő elemekben vonultattuk végig a helyiségben.

Sára