Használd fel okosan az Otthonfelújítási Támogatás 2024-et! - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Használd fel okosan az Otthonfelújítási Támogatás 2024-et!

Használd fel okosan az Otthonfelújítási Támogatás 2024-et!

Az idei évben is érkezik vissza nem térítendő állami támogatást tartalmazó lakossági felújítási program. Bejelentették az Otthonfelújítási Támogatás 2024-et. Az Innopan saját kiadványában mutatja be a leghatékonyabb hőszigetelési megoldásokat, melyek segítségével könnyedén teljesíthető a kiírás által elvárt 30%-os energiamegtakarítás.

A program ismert részletei

Az idei program keretében lehetőség nyílik arra, hogy 20.000 olyan családi ház újuljon meg, melyek az 1990 előtti időszakban épültek. A kiírás eddig megjelent részletei viszonylag jól ismertek már. Finanszírozási oldalról a következők a legfontosabb mérőszámok: legalább 1 millió forint önrész, a beruházás maximális elszámolható értéke 7 millió forint, a különbözetett vissza nem térítendő állami támogatásból (2,5 – 3,5 millió forint), valamint kamatmentes hitelből lehet fedezni (max. 6 millió forint értékben).

A megvalósuló beruházásoknak 30%-os energiamegtakarítást kell elérniük, melyet előzetes és utólagos energetikai tanúsítványok bemutatásával igazolni is kell. Egy nem rég megjelent módosítás értelmében már olyan ingatlannal is lehet jelentkezni, ami nincs a gázhálózatra kötve. A finanszírozás felhasználható a melegvíz- és gázfűtésrendszer korszerűsítésére, nyílászárók cseréjére, valamint a ház hőszigetelésére is.

Optimalizáld otthonod hőigényét!

Egy teljeskörű energetikai korszerűsítést minden esetben érdemes a hőszigeteléssel kezdeni, hiszen ezzel optimalizálható az épület hőigénye. Ez akkor is hasznos, ha egyidejűleg a fűtésrendszer is korszerűsítésre kerül. A sorrendet felcserélve ugyanis előfordulhat, hogy egy túlméretes fűtésrendszer kerül beépítésre, ami indokolatlanul nagy beszerzési költséggel járhat, továbbá a fenntartása sem lesz gazdaságos.

Partnerünk, az Innopan saját kiadványában veszi sorba az egyes épületszerkezeteknél mire érdemes figyelni a megfelelő hőszigetelés kiválasztásakor. A homlokzat és a magastető hőszigetelése mellett áttekintésre kerülnek a lapostető, a padló és a padlástér hőszigetelési megoldásai is, de kifejezetten a Kádár-kockák hőszigetelésével foglalkozó cikket is olvashatunk. A kiadvány bárki számára ingyenesen megigényelhető a linkre kattintva:

 

A Te terved – Így használd fel okosan az Otthonfelújítási Támogatást!

Sára