SW Térkőimpregnáló – A tartós védelem -
SW Térkőimpregnáló – A tartós védelem

SW Térkőimpregnáló – A tartós védelem

A kertes házban élő családok életében nagy szerepet kap az udvar. Gyakran kihívás elé állítja az embereket, hogy milyen legyen a térkő a ház körüli területeken, de ha már kiválasztásra került a számtalan térkő közül a megfelelő méretű, minőségű és árnyalatú, akkor már csak a karbantartásra kell odafigyelni a lehető legrendszeresebben. A térkővédelem a téli időszakokban kiemelten fontos, hiszen az időjárás viszontagságai még inkább károsíthatják a térkövek felületét és belsejét egyaránt. A térkőben lévő repedéseket a fagy még tovább mélyítheti.
 
A legkézenfekvőbb segítséget a felület megóvásában a rendszeres tisztasági sepregetés jelenti. A könnyen eltávolítható szennyeződések, mint a lehulló falevelek és por egy gyors sepréssel hatékonyan eltávolíthatóak az év nagy részében. Ha pedig egy véletlen kiömlött szennyező folyadékkal állunk szemben az elsődleges feladat a szennyeződés gyors felitatása, eltávolítása és a lehető leghamarabb egy vizes öblítés alkalmazása. Mindezek a praktikák nagyon hasznosak lehetnek, de a legjobb megoldás a megelőzés!
 
Az SW Umwelttechnik forgalomba hozta a széleskörű térkőimpregnáló családját. Ez a megújult termékcsalád hosszútávú védelmet biztosít a térköveknek a szennyeződésekkel és a szélsőséges időjárással szemben. Az impregnálóval kezelt felületekről sokkal könnyebben eltávolíthatóak az esetleges szennyeződések, hiszen a vízlepergető hatása miatt megelőzhető a kosz burkolatba való felszívódása. A megelőzés kulcsfontosságú szerepet tölt be a térköveink megóvása érdekében! 
 
Valamennyi UV- és időjárásálló térkőimpregnálót egyszerű felhasználni, mivel a térkőre való felvitele szakembert nem igényel! Környezetbarát és oldószermentes, ezért sem a térkő melletti növényekre, sem a házi kedvencekre nem lesz káros hatással. Elenállóvá teszi a burkolatot a jégolvasztásra használt sóval szemben, ugyanakkor védelmet biztosit az olajos szennyeződések ellen is. Az impregnáló termékek számos olyan tulajdonsággal vannak felruházva, amelyekkel hosszabb élettartamot biztosíthatunk a térköveinknek, viszont tudásukban eltérnek egymástól:
 
 
SWBASE Térkőimpregnáló:
– átlagos vízlepergető hatás
– vizes bázisú
– tartós védelem
– élénkebb hosszantartó színek
– fokozott ellenállóképesség
– vizes bázisú
 
 
SWPLUS Térkőimpregnáló:
– tartós védelem
– élénkebb hosszantartó színek
– fokozott ellenállóképesség
– kiváló vízlepergető hatás
– stabilizálja a homokot a fugában
– vizes bázisú
 
 
SWEXTRA Térkőimpregnáló:
– extra vízlepergető hatás
– hosszabb élettartam
– élénkebb hosszantartó színek
– homok stabilizáló formulával
– tartós védelem
– fokozott ellenállóképesség
 
Az SW Térkő impregnáló szerei felhasználásra készen kerülnek csomagolásra.
A termékeket nem szabad hígítani, a hatékonyság érdekében. Hidegben, csapadékos időben, nagyon szeles időjárás esetén érdemes megvárni, amíg a körülmények megfelelőek lesznek az optimális felhasználáshoz. Az impregnálásra a legmegfelelőbb, ha a levegő és az alapfelület hőmérséklete +5°C és +30°C közötti.
 
A lehetőség a kezünkben, óvjuk meg a térköveinket, hogy hosszú éveken át díszíthessék az udvarunkat!

Sára