Térben álló kádak a fürdőszobában -
Térben álló kádak a fürdőszobában

Térben álló kádak a fürdőszobában

Rohanó világunkban egy hosszú és fárasztó nap után vágyunk arra, hogy ellazuljunk egy kád forró vízben és lazítsunk. Ma már megtehetjük, hogy otthonunkban wellness, spa hangulatot alakítsunk ki.

Az első írásos emlékek, amik „szabadon álló kádról” szólnak, Kréta szigetéről származnak. Az erre használt alkalmatosság egy 1,50 méter magas lábakon álló fürdőedény volt. Akkoriban a Római Birodalom volt a fürdőzés vezére. Kialakultak a nyilvános fürdők, ahol dézsákban, és nagy márvány medencékben tisztálkodtak az emberek. A 19.- 20. század környékén a csatornahálózatok kialakulásával kezdett elterjedni a magán otthonokban is a fürdőkádak használata és ezáltal a fürdés is. A kádak az első időkben a szalonokban és a hálószobákban voltak elhelyezve. Ezek a monumentális vaskádak nem voltak se formatervezettek, se díszesek.
Manapság nagyon nehéz feladat dönteni a fürdőkád kiválasztását illetően. Szeretnénk ha sok kritériumnak felelne meg. Legyen kényelmes, szép, időtálló, és a felülete is legyen könnyen tisztítható.
Nagyon fontos, hogy adottak-e a fürdőszobában a kiállások. (szennyvízelvezető illetve csapkiállások), kész van-e a szerelvényezés. Ha még nem, akkor a legjobb a helyzet, mert így a kiválasztott kád paramétereihez igazodva tudjuk azokat kialakítani. Abban az esetben ha már adottak a kiállások, akkor ezek elhelyezését kell figyelembe venni. Jó hír, hogy több gyártó hatalmas választékkal rendelkezik ezen igények kielégítésére.
Jó példa erre a szlovén Kolpa szanitergyártó cég. Termékeik kizárólag európai alapanyagokból készülnek, amely garantálja a megbízható minőséget. A kád szortimentjéből bemutatjuk a Drem SP térben álló kádat. Ez a termék a Kolpa új fejlesztése. Szabadon álló kád hatását kelti, de egyenes falhoz építhető, így kisebb helyiségben is a térkád hatását kelti. Előlapja a kádtesttel anyagfolytonos kialakítású, minden felülete szaniterakrilból készül. Kádperemére akár csaptelep is fúrható.

A másik kedvelt gyártónk a lengyel Besco gyártó. Ők kifejlesztettek ki egy úgynevezett Mineral Durable technológiát, amelynek köszönhetően egy úgynevezett gelcoat bevonatot kap a kád, és a RAL színskála bármelyik színében rendelhető. A képen látható Besco Goya Glam kád még egy Glam Illume Coat felületet is kapott grafit színben. Ezen kívül még rendelhető arany, ezüst színben is. Speciális szemcséinek köszönhetően rendkívül finom, strukturált felszínt alkot, ami mélységet és csillogást kölcsönöz minden színnek. Az a lapanyag természetes ásványi kövekből áll, mint a márvány vagy a gránit. Így a felület tökéletesen sima, nem porózus felületet eredményez, a mi tartós és ellenáll az elszíneződéssel szemben. Az antibakteriális tulajdonságai pedig megkönnyítik a felület tisztítását.
Ez a kád mindenképp úgy érvényesül, ha tényleg a helyiség középpontjában van és mellé álló kádtöltő csaptelep kerül, kiemelve a stílus extravagáns megjelenését.

A cikkben bemutatott kádjainkat megtekintheti a GSV Exclusive bemutatótermében.
Kérdés esetén keresse bizalommal értékesítő kollégáinkat!

Sára