Hogyan takarékoskodjunk háztartásunkban a vízzel? -
Hogyan takarékoskodjunk háztartásunkban a vízzel?

Hogyan takarékoskodjunk háztartásunkban a vízzel?

Az elmúlt évben a gáz- és a villany árak mellett a vízdíjak is jelentősen megnövekedtek. Az emberek többsége ezért próbál az energia mennyiségek felhasználására odafigyelve élni a mindennapjait. Az ilyen hasznos tippek közé tartozik például, hogy kapcsoljuk le a villanyt azokban a helyiségekben, ahol nem tartózkodunk, vagy a téli hideg időszakban a gázfűtési rendszerünk mellett alkalmazzunk fűtésre alkalmas klímát. A vízhasználat terén viszont kevésbé ismertek ezek a praktikák.

A Hansgrohe EcoSmart termékei lehetőséget nyújtanak számunkra, hogy akár 60% vizet is megtakarítsunk a hagyományos zuhanyfejhez képest. A technológiája úgy került kialakításra, hogy automatikusan 6–9 liter/perc mennyiségre korlátozza a vízátfolyást. Annak köszönhetően, hogy így kevesebb vizet kell melegíteni, az EcoSmart egyúttal az energiatakarékossághoz is segít hozzájárulni. E mellet a cég megálmodta az Air-Power zuhanyfejeket is, amelyek a kevesebb víz, több levegő technológiájával jöttek létre. Így a zuhanyfej levegővel dúsítja az azon átáramló vízmennyiséget. Ennek hatására teltebbé, könnyedebbé és lágyabbá teszi a vízcseppeket. A dúsítás hatására többet hoz ki a vízből, és hatékonyan használja ki a levegő felkavaró erejét. A Hansgrohe valamennyi, ezzel a technológiával felszerelt zuhanya intenzív, környezetbarát zuhanyélménnyel kényezteti a felhasználóit.

A márka nem csak a zuhanyzóban való spórolásra talált megoldást, de a legtöbb Hansgrohe csaptelepek már alapváltozatban is tartalmazzák az EcoSmart technológiát. A különböző víznyomásokra automatikusan reagáló és formáját változtató, precíziós elasztomer állandó, mindössze 5 liter/percre korlátozza a vízmennyiséget a konyhai csaptelepek esetében. Figyeljünk mindannyian a vízhasználatra, hiszen a bolygónk készletei korlátozottak.

Sára