- Tervezői szemmel
Home Staging avagy kell-e egy ingatlant felkészíteni az eladásra?

Home Staging avagy kell-e egy ingatlant felkészíteni az eladásra?

Amikor egy ingatlan belső és külső enteriőrjét megtervezzük igyekszünk több szempontot figyelembe venni. Itt kell megkülönböztetnünk, hogy egy ingatlant saját célra alakítunk ki, eladásra szeretnénk megtervezni vagy egy meglévő ingatlanról beszélünk, amely a piacra dobás előtt áll, így szebbé és vonzóbbá kell tennünk a sikeres eladás érdekében.
A Home Staging hazánkban kevésbé ismert, de külföldi mintára már hazánkban is feltörekvő ágban van. Mit is jelent pontosan és kinek ajánljuk?

A home staging nem más, mint az ingatlan eladásra vagy kiadásra való felkészítése, amely során a befektető vagy tulajdonos, ingatlanát általunk vagy kifejezetten home staging szakember segítségével szebbé, rendezettebbé, szélesebb ügyfélkör számára vonzóvá varázsolja. A legtöbb ember, ha valamit készen, esztétikusan lát sokkal könnyebben el tudja magát képzelni az adott ingatlanban és szívesebben vásárolja meg azt.

A jól megválasztott design bizonyítottan 20-30%-al növeli az ingatlan értékét. A helyes burkolatválasztás elengedhetetlen része annak, hogy az ingatlan gyorsan és ügyfeleink számára áhított áron legyen értékesíthető.Ebben szeretnénk pár támpontot adni:
A bútorok, szaniterek, falszínek legtöbb esetben semlegesek kell, hogy legyenek, kerülendőek a harsány falszínek, a minden helyiségben más színnel burkolt padlózat. Ilyenkor lehet remek választás a természetes anyagokhoz visszanyúlni és a fa, márvány vagy kőhatás mellett tenni le a voksunkat. Erre nagyon jó példákat sorakoztat fel a Tau Moodboard választéka ahol egy adott stílusban egymással harmonizáló burkolatok közül válaszhatunk.

A jól megválasztott lámpa és világítás kialakítása, a meleg, otthonosságot sugárzó textilek, függönyök, stílusos kiegészítők, nagy méretű képek elhelyezve a falon, ügyelve arra, hogy zsúfolt hatást ne keltsen elengedhetetlen részei a harmonikus belső megteremtéséhez. A fürdőszoba burkolatainak választásánál is ezen elvek szerint keressük meg a megfelelő színt, ami mindenképpen világos, pasztell, lehetőleg semleges, esetleg egy kis anyagában mintás vonal is jó irány lehet. A fürdőszobai bútorok, egyszerű, letisztult vonalúak kell, hogy legyenek és a fürdő berendezésére is hangsúlyt kell fektetni, hiszen a jól megválasztott törölközők, egységes kiegészítők, kellemes hangulatvilágítások pluszt adnak a megtervezett helyiségnek.
Amennyiben ingatlanunkból szeretnénk a legtöbb profitot kihozni kérjünk bátran segítséget a Gulyás Tüzép burkolattervezőitől, hogy el tudjuk érni a kellő hatást, amely után bárki szívesen megvásárolja az Ön ingatlanát.

Tüzépünkön rendkívüli kínálat van burkolatokból, különleges tapétákból, de lámpáink, modern falburkolataink is remek választást jelentenek egy ingatlan ezen célú felkészítésére is.

Sára