Milyen festéket válasszunk kültéri fa felületeink védelmére? -
Milyen festéket válasszunk kültéri fa felületeink védelmére?

Milyen festéket válasszunk kültéri fa felületeink védelmére?

A fa az egyik legszebb és legrégebbi építőanyag is egyben. Sokoldalúságának köszönhetően számtalan felhasználási módja van, beltérben és kültérben egyaránt. Ahhoz, hogy hússzútávon is elegáns és időtálló maradjon, szükséges a fa ápolása, hiszen az időjárás, a rovarok, a gombák és a kopás is veszélyt jelentenek rá.


Az UV sugárzás hatására a felület kívül és belül is egyaránt sérül, amely a fa elszürküléséhez vezet. Az olyan fák, amelyek puhák, mint például a fenyő, hajlamosak a kékfoltosodásra is az UV sugarak hatására. Az ápolatlan felület elveszti keménységét, ennek hatására, ha kezeletlenül kerül fel rá a festék, a teljes felületről lepattoghat.
A faápolásnál első sorban a felületet megfelelően elő kell készíteni. Meg kell tisztítani, lecsiszolni, eltávolítani a csiszolás alatt keletkezett port, majd ezt követően felvinni az alapozót és a lazúrt.


Az egyik legkedveltebb kültéri faápolási szer a Trilak Lazurán Aqua favédő lazúr 3in1 terméke, amely vizes bázisú vékonylazúr. Felveszi a harcot a kártevőkkel és a kékgomba ellen, e mellett pedig esztétikus színeivel kiemeli a fa eredeti erezeteit.
A termék előnye, hogy hármas hatásának köszönhetően csak egy terméket kell alkalmazni és két rétegben felvinni a felületre.
A Düfa márka kínálatában is kiváló minőségű Holzgrund favédő alapozó, illetve Holzlasur és Holzveredlung lazúrfestékek kaphatóak. A védőalapozó gondolkodik a védelemről, míg a festékek újra életre keltik a színeket. A Düfa festékei selyemfényű színeiknek és időjárásállóságuknak köszönhetik a hírnevüket. A festés elöregedését követően is könnyen átfesthető a márka termékeivel, hiszen nem repedezik meg az idő múlásával sem.

A nyári időszakban kiemelten fontos, hogy figyelmet szánjunk a kültéri fafelületeinkre, hiszen a kert és az udvar ékei lehetnek a napsütéses időszak alatt.

Címkék:festék

Sára