Hogyan védekezzünk a nyári hőség ellen? -
Hogyan védekezzünk a nyári hőség ellen?

Hogyan védekezzünk a nyári hőség ellen?

A korábbi évek tapasztalatai alapján a nyarak évről évre egyre melegebbek. Számtalan esetben bizonyosodott már be az a tény, hogy bolygónk klímája jelentős változáson esik át. Minden ember számára megvannak a bevállt tippek-trükkök a forrósággal szemben, viszont a hőségriadóval szemben nem túl sok lehetőségük van. Sokak számára nagyon megviseli a szervezetet, főként az időseket és a gyerekeket.


A klímaberendezések napjainkban már szinte alapvető eszközöknek számítanak az otthonainkban és az irodákban. Amire érdemes azonban odafigyelni az az, hogy milyen hőfokra állítjuk azt. A szabadban lévő hőmérséklettől 5-6 fokkal érdemes csak kevesebbre hűteni a belső tereket, hiszen a nagyobb hőkülönbség miatt megfázás is kialakulhat. Nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres klímatisztításról sem, amellyel pedig a fertőzéseket, az allergiát előzhetjük meg.
A ventilátorok és klímák használata esetében is fontos, hogy ne közvetlenül érje az embert a levegőfúvás. Természetesen fontos szellőztetni is, hogy friss oxigén kerüljön a helyiségbe.
Az elmúlt években nagy erővel robbant be a nemzetközi piacra a NOXA márka, melynek termékei Lengyelországból származnak. Céljuk, hogy a termékeik környezetbarátak, könnyen kezelhetőek, biztonságosak és gazdaságosak legyenek. A cég a potenciális felhasználók igényeire reagálva indult el, akik a klíma- és energiavisszanyerő rendszerektől mindenekelőtt megbízható működést várnak el.


A Gulyás Tüzépen a NOXA klímák 2,5 kW és 3,6 kW-os termékei érhetőek el, melyekben megtalálhatóak olyan praktikus funkciók, mint az eco funkció. Ennek a funkciónak köszönhetően a készülék intelligensen beállítja a ventilátor sebességét és a kompresszor működését. Ennek köszönhetően az energiafogyasztás akár 60%-al csökken. Olyan ritka funkcióval is felszerelt, mint a 8 °C funkció, mely arra szolgál, hogy fűtési üzemmódban, hosszabb távollét esetén megóvja a háztartást a jelentős lehűléstől.


Az öntisztító funkciójának köszönhetően megakadályozza, hogy a baktériumok szaporodásnak induljanak a készülékben. Harmadik generációs anyaga miatt egyszerű a panel tisztántartása is.
A légáramlása 4D kialakításban készült, amely azt jelenti, hogy négy különböző irányba fújja a levegőt, így komfortosabb érzést biztosít. A berendezés lehetővé teszi a magas fokú hűtést és fűtést is, amely rövid időt vesz igénybe.
A NOXA LUCKY típusú egységekre jellemző a halk működés. Gazdag funkcionalitással rendelkeznek és könnyen kezelhetőek. A készüléket 4 teljesítményben gyártják: 2,6 kW-tól 7,0 kW-ig.
A készülék elegáns, fehér panellel lett ellátva, amely egyszerűségének köszönhetően kiválóan illeszkedik bármilyen belső térbe.


A berendezés WiFi vezérléssel van ellátva, melynek segítségével a készüléket bárhonnan, bármikor lehet üzemeltetni.
A klímák éves karbantartása sem elhanyagolható feladat. Évente egy-két alkalommal érdemes szakember segítségét kérni hozzá. Mind a beltéri és mind a kültéri egység esetében előszeretettel telepednek meg a rovarok és apró rágcsálók. A rovarok nem csak azért okozhatnak problémát, mert bűzt áraszthatnak, de az elektromos panelon apró zárlatokat képesek okozni, ami a készüléket teljesen tönkre teheti. Ha egy készülék hosszú ideig nincs használatban, abban az esetben is elszivároghat a hűtőközeg, ezért bekapcsolás előtt ajánlatos átnézetni egy szerelővel, ha el akarjuk kerülni a nagyobb szervízeléseket. Jelentős energia megtakarítást érhetnek el, ha a berendezéseiket rendszeresen karbantartják, hiszen a koszos klíma jelentősen megnövelheti az áramfelhasználást.

Sára