GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Lakberendezői rovat – Időtálló elegancia

Lakberendezői rovat – Időtálló elegancia

Szeretném bemutatni azon munkámat, ahol a megbízóm a klasszikus elegancia híve, aki fontosnak tartotta, hogy otthona nem csak a mai kor felszereltségével, de a múlt soha divatból ki nem menő elemeivel is ötvözve legyen.

A lakás, amit szeretnék bemutatni egy nappali, plusz két hálószobás, két fürdőszobás ingatlan, nagypolgári belmagassággal, padlótól mennyezetig tartó nagyméretű ablakokkal.

A koncepció, amely szerint meg lettek tervezve a helyiségek az volt, hogy szerették volna az ingatlan amúgy sem megszokott tulajdonságait tovább hangsúlyozni és kiemelni karakterisztikáját.
Minden nagypolgári stílust magas kategóriás, igényes anyaghasználat jellemzi, halszálka mintás faparketta vonul végig az egész lakáson a vizes helyiségeket kivéve, ahol szintén a nagy méretű márványcsempe, az arannyal díszített, különleges lábas kád és aranykeretes tükör pazar látványt és eleganciát nyújt.

A nappali stukkói, kazettázott elemei és ennek megfelelően kazettázott nagyméretű konyhája, hatalmas, lábakon álló konyhaszigetével megadja a fő hangsúlyt a helyiségben, amely folytatódik a nappali különlegesen tapétázott falaival, amelyek szintén körbe vannak kazettázva, ezzel még hangsúlyosabb szerepet kapnak. Ebben a helyiségben a jól átgondoltság és szervezett terek mellett, jellemzően helyet kaptak a nagyméretű, kényelemes, legömbölyített kanapék és fotelek, amelyek formájukban azonnal hozzák a klasszikus nagypolgári életérzést. Az egész ingatlan terültén jelen vannak a nemes textilek, impozáns csillárok és lámpák és a nagy méretű textillel bevont ülőalkalmatosságok.
A falak egytől egyig vagy kazettás faborítást vagy tapétát kaptak, a tér további tágítására pedig szintén nagyméretű tükrökkel vannak hangsúlyozva a terek.

Két hálószobás, két fürdőszobás ingatlanként a fürdők is úgy lettek kialakítva, hogy helyet kapott benne egy nagyméretű faltól falig tartó zuhanyzó, míg a kádas fürdőszobában a klasszikus stílust idéző lábas kád is. A fal és padló burkolata is, egyaránt meghökkentő, markáns és ilyen mennyiségű használatnál olyan karaktert ad a helyiségnek, hogy ne hagyjon kétséget egy mindennapi fürdőben, egy nem mindennapi lakásban járunk.
Ebben az ingatlanban járva meggyőződést nyer, hogy nincs letűnt kor divatja, mert a klasszikus elegancia sosem megy ki a divatból.

Lakberendező: Prokop István

Sára