GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Tervezői szemmel – Legyen a nyári emlékek helyszíne a saját otthonunk kertje

Tervezői szemmel – Legyen a nyári emlékek helyszíne a saját otthonunk kertje

Amikor egy külső tér kialakításán dolgozunk nem csak a növényekre, burkolatokra kell gondolnunk, hanem elsők között kell beszélgetnünk arról, hogy a család milyen gyakran használja a kertet és milyen funkcióit használja ki a legjobban. Milyen sűrűn rendez nagy létszámú társasági eseményeket vagy inkább csak szűk családi körben szeretné élvezni kertje nyugalmát.
A praktikumok előtérbe helyezése például, hogy a kültéri jakuzzit télen-nyáron használják-e. A jakuzzi, ami akár egy téli időszakban üveggel körbekerített, fűthető, fedett, de mégis légies, zárt pergolával tökéletesen kialakítható wellness részleget nyújt. Ezen pergolák már teljesen automatizált távirányítóval vezérelhető szenzoros mechanikát tartalmaznak, amivel az időjárás szeszélyeire is fel vannak készülve. Ez a technológia részletesen be van mutatva új bemutatótermünk belső udvarában, ahol személyre es igényekre szabva tudunk Önöknek választ adni saját igényeik kivitelezésében.

Miután a homlokzati tervek, színek ki vannak választva, egyidejűleg elkezdhetjük a burkolatokat tervezni. Ezek lehetnek térkövek, 20mm-es greslapok, füves, műfüves részek.
A szintek meghatározása nagyon fontos főleg ha szeretnénk a fényekkel kiemelni a terasz különböző részeit, hangulatvilágításokkal a lépcsőket lebegővé tenni

A szintek eltolásával remekül játszhatunk a különböző burkolatok technikai elhelyezésével.
Egy-egy medence korszerű kivitelezésének elengedhetetlen a burkolati elemek és speciális tartozékainak összeválogatása.
A medencék burkolatai készülhetnek a még most is nagyon színvonalas mozaikokból, ami már manapság méretben sem a megszokott, de küllemre egészen extravagáns is lehet. Erre tökéletes a Sicis gyártó kézzel készült mozaik kép remekei.
Ezen kívül a Rosa Gres nagyobb méretű medence lapjai is kiválóak a minimál stílus kedvelőinek.

A teraszunk berendezése épp oly fontos, mint a házunk belső terében lévő bútorok, berendezések. A kültéri bútorok közül nagyon sok lehetőségünk lehet termékcsaládonként is a választásban. Két új gyártót szeretnék bemutatni, akik minőségben kiváló, küllemre egyedi designban kápráztatnak el kültéri bútoraikkal. Ezek a Drigani és a Gandia Blasco gyártók. Egyediségük színben, formában és anyaghasználatban is kiemelkedik a piacon lévő társaiktól.
A burkolatokban az Ariostea Nero Ombrato és Mirage Siberian Malachite kültéri burkolatai láthatóak. A terazzo minta újra virágkorát éli minden színében és kiválóan kombinálható más burkolatokkal is.

Sára