GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Építkezők kisokosa – Az energiahatékonyan szigetelt vasbeton koporsófödém

Építkezők kisokosa – Az energiahatékonyan szigetelt vasbeton koporsófödém

A PIR hőszigetelések már hosszú évek óta bizonyítanak lapostetők energiahatékony hőszigeteléseként PVC, FPO, TPO vagy bitumenes vízszigetelőkkel kompatibilisen. A szarufákra fektetett hőhídmentes kialakítású InnoPan PIR termékeket a magastetők legjobb hőszigetelő megoldásának tartják az ácsmesterek és az ingatlan tulajdonosok.
A két szerkezeti megoldást egyesítve kapjuk meg a vasbeton koporsófödémet, mint magastetős kialakítást, amely a beton által biztosított jó hangszigetelő képességgel és hőtároló képességgel is rendelkezik. A beton azonban, a fához képest, 10-12-szer kedvezőtlenebb hőszigetelő értéket képvisel. Pl: 20 cm tömör vasbeton hőszigetelő értéke megegyezik 2-2,5 cm deszkázatával vagy 2-3 mm PIR habéval. A beton rossz hőszigetelő képessége miatt tehát szükség van a kimagasló hőszigetelő hatásfokra, amely a növekvő energiaárak mellett vékonyabb szigetelési keresztmetszettel tud megfelelni a jövőbeni elvárásoknak.

A szarufák konzolosan is kiemelhetők a síkokból. Ez esetben kistáblás és több rétegben átlapolt, kétoldalon alukasíros InnoPan PIR (poliizocianurát) hőszigetelők kerülnek elhelyezésre, párazáró lemez használatával. A PIR táblák lehetnek több rétegben fektetett vagy egy rétegben, körben falcos (lépcsős élképzéses) kivitelűek. A táblákra Innomax 3 TOP SA2 páraáteresztő fólia kerül. Innotop Coropur szegtömítő szalag használatával kerülnek az ellenlécek rögzítésre a födémhez, beton csavarokkal. Ezt követően a tetőlécekre kerül a cserépfedés.
A fentiek sokak számára nem jelentenek újdonságot, azonban az InnoPan az első olyan gyártó, akinek homlokzati felhasználásra is rendelkezésre áll terméke, MF THERM-FRONT E néven. Ez a termék homlokzati felhasználás esetén rendszergaranciával is kérhető, hiszen a MAPEI Kft. által forgalmazott, magas minőségű termékekkel rendszerben TÜV és ÉMI tanúsításra került. Th>= 45 perc.

Az InnoPan táblás PIR hőszigetelőivel már nem okozhat gondot a vízszintes, ferde és függőleges vasbeton határoló szerkezetek szakszerű és energiahatékony szigetelése.

Forrás: innopan.hu

Sára