Tervezői szemmel - Design tapéták sokszínű felhasználási területe
Tervezői szemmel – Design tapéták sokszínű felhasználási területe

Tervezői szemmel – Design tapéták sokszínű felhasználási területe

A 2023-as év egy színes, formabontó lakberendezési lufi kirobbantásával kezdődött. A lakberendezők, belsőépítészek előszeretettel visznek színt a tervezéseikbe stílustól függetlenül.

Az elmúlt néhány évben egyre letisztultabb belsőépítészeti megoldások születtek szürkés, fekete, fehér, antracit minimalista stílusban. Ennek eredménye, hogy az emberek többsége a letisztult egyszerű, natúr anyagokat, burkolatokat szeretett volna otthonában viszontlátni. Ez az egyszerű, de elegáns stílus elterjedése még mindig csak felfele törekszik, azonban a nemzetközi belsőépítészeti palettán egyre több designer csempész terveibe színeket, mozgalmas anyagokat, kevert stílusokat akár már a meglévő berendezés felfrissítése miatt is. Amennyiben egy új vagy meglévő teret szeretnénk felújítani vagy építeni, mutatni szeretnék néhány megoldást, ötletet, amiben megtartjuk az alapkoncepciót, minimál, klasszikus, rusztikus stílusok jegyeit, de kombináljuk egy kis színnel, tapétával, struktúrákkal.

Az első tervemben egy nagy belmagasságú klasszikus elrendezésű fürdőszobát készítettem. Az elképzelésben fontosnak tartottam, hogy a cementhatás legyen az alappillér, amit a padlóburkolatban is használtam, illetve kiragadtam egy árnyalatot és hozzá egy nagyon egyedi Glamora tapétát választottam, ami vízállósága miatt tökéletesen alkalmas fürdőhelyiségbe is. A Glamora egyedisége, hogy a saját falfelületünk megadásával pontos fedéssel, minták átfutásával készítik el a választott tapétát. Felületében választható, hogy fémes, textiles vagy természetes anyagú legyen. Glam decor, fusion, metal, acoustic, pure, trace közül lehet választani, de ezeken belül még a szín is sok esetben módosítható.

A Glamora Kalahari tapétája mellett biztosan nem fog tudni senki sem elmenni ámulat nélkül, hisz a nappali ékessége az enteriőrben. Személyes véleményem, hogy az egyik legimpozánsabb, amikor egy minimál stílust a homok színek, bézs burkolatok taupe anyagok kombinációja jellemez egy-két kirívó részlettel.

A social media hatása nem könnyíti meg a dolgunkat a lakberendezést illetően sem. Szeretnénk mindenből a legtrendibb, egyedi termékeket kiválasztani egy építkezés vagy felújítás során, ennek ellenére mindig lesznek újdonságok, ami jobban tetszik, mint a meglévő. Ezért is szerettem volna az egyedi tapétákra, színekre felhívni a figyelmet és mankót adni azoknak, akik változatossá szeretnék tenni állandó burkolatait és egy kis színt vinnének a modern kori minimalista trendekbe.

Sára