Tervezői szemmel - Fényfuga otthonunkba -
Tervezői szemmel – Fényfuga otthonunkba

Tervezői szemmel – Fényfuga otthonunkba

Különösen fontossá vált a mai világban a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Nincs ez másképp az építőipar és az otthonfelújítás/otthonteremtés világában. Újításnak számít a Saint-Gobain Weber magas minőségű anyagainak alkalmazásával létrehozott weberNEON család. Ha egy modern és kifinomult lakásra vágyunk akkor ezzel a termékkel különlegessé varázsolhatjuk az otthonunkat. Ahogy sötétbe borul az ég a házaknak/épületeknek fénylő megjelenítést kölcsönöznek.

A weber NEON család közé tartozik: weberpas NEON fényvakolat, webercolor NEON fényfuga (cementes fényfuga), weberton NEON fényfesték (homlokzatfesték).
A fényfestékeket használhatjuk díszítés szempontjából pl.: erkélyekre, loggiákra, folyósokra, nappalikra, homlokzatokra (ahol építészetileg lehetővé teszi), nyílászárók körüli káva részekre, házszámunk kiemelésére. A fényfugákat használhatjuk fürdőszobánkban és konyhánkban, hogy stílusosabbá és izgalmasabbá tegyük.

A webercolor NEON cementes fényfuga, a cementes fugák között kiemelkedő minősítéssel bír. A CG2AW kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy emelt minőségű fugázóhabarcsról van szó, alacsony vízfelvétellel, nagy kopásállósággal. Flexibilis, fagyálló fugázóanyag beltérre és kültérre is használható. A fényfuga használható fal- és padlóburkoló lapokhoz is 1-6 mm fugaszélességig. A weber NEON családja a napfény energiáját felhasználva, a sötétben zöld, kék vagy vízkék színben foszforeszkálva biztosítanak különleges megjelenést kültéren és beltéren.

A neonizáló hatásának köszönhetően ugyanis éjszaka hosszú órákon keresztül képes leadni a „tárolt” energiát fény formájában, illetve a foszforeszkálás megszűnését követően továbbra is világít, de színt nem ad, hanem fehérfényt bocsát ki magából akár egész éjjel. Ha a fürdőszobába trendi, romantikus vagy meghitt hangulatot szeretnénk ezzel a fugával feldobhatjuk.

Használatát a különleges megjelenés mellett azért is ajánlják a Weber szakemberei, mert a lámpafény sok esetben sokkhatást jelent a szervezetnek, ugyanakkor a „fénylés” nem vet fel ilyen problémákat. A termékek a sötétben biztonságérzet nyújtanak azzal, hogy a teret jobban láthatóvá, derengővé teszik. Ugyanakkor nem elhanyagolható szempont, hogy egy megfelelő méretű felület térmegvilágítást is kiválthat, komoly költségcsökkentést jelentve.

A termékeket keresse a Gulyás Tüzépen!

Sára