Szakember válaszol - Költségcsökkentés padlás szigeteléssel! -
Szakember válaszol – Költségcsökkentés padlás szigeteléssel!

Szakember válaszol – Költségcsökkentés padlás szigeteléssel!

Miért jó a kőzetgyapot, illetve az üveggyapot?

A padlásfödém a legegyszerűbben, leggyorsabban, leggazdaságosabban szigetelhető épületszerkezeti elem. A meleg mindig fölfelé távozik, azonban nem csak a homlokzati hőszigeteléssel tudjuk csökkenteni fűtésszámlánkat, megfelelő szigeteléssel a padláson át távozó energia nagy részét meg lehet takarítani. A födém szigetelés kőzet-, illetve üveggyapottal gyerekjáték.
A táblákat/tekercseket úgy kell elhelyezni, hogy lehetőleg két rétegben legyenek, eltolt illesztésekkel.

Födémszigetelés kőzetgyapottal
Környezetbarát, természetes alapanyagokból készül és újrahasznosítható. Nem káros az egészségre, nem minősül veszélyes hulladéknak. Kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, csillapítja a külső zajokat, illetve az épületen belüli zajok ellen is hatékony. Kiválóan hőszigetel, télen a hideget tartja kinn, nyáron a meleget. Alacsony költséggel egyenletes hőmérséklet tartható. Nem éghető, magas az olvadáspontja. Alak- és mérettartó, vágásuk könnyű, de eléggé szúr és porzik amikor vágjuk. Kiváló páraáteresztő képességű. Tartós, élettartama sok esetben megegyezik az épületével.

Padlásfödém szigetelés üveggyapottal
Az üveggyapot padlásszigetelés a legnépszerűbb szigetelésfajta padlásfödém szigetelés esetén, többek között jó ár-érték aránya miatt is. Környezetbarát, természetes alapanyagokból készül és újrahasznosítható. A környezetre veszélytelen, nem számít veszélyes hulladéknak. Remek hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Könnyű vele dolgozni, rugalmas, darabolásához csak egy késre van szükség, jól vágható, egyszerűen alakítható. Könnyű, ami jelentős előnyt jelent a szállítás és a kivitelezés során. Átereszti a párát, az épületben keletkező pára könnyen kijut a falakon keresztül. Tűzálló, nem éghető.

Az ásványgyapotok, mind a kőzetgyapot mind az üveggyapot nem lépésállóak. Igény esetén építeni kell járó felületet vagy szerviz járatot. Nem szeretik a nedvességet, a párát az üveg- és kőzetgyapot tökéletesen átereszti, de a nedvességtől óvnunk kell mindegyiket.

Sára