Szakember válaszol - Low-E hőszigetelő üveg -
Szakember válaszol – Low-E hőszigetelő üveg

Szakember válaszol – Low-E hőszigetelő üveg

Miért fontos a jó szigetelő üveg?

Az energiaárak emelkedése és a környezettudatosság elterjedése is arra ösztönöz minket, hogy kiválóan szigetelt épületeket hozzunk létre. A hőszigetelő tényezők figyelembevételekor az üvegfelület lehet mérvadó egy nyílászárónál, így nagyon fontos a megfelelő minőségű üveg kiválasztása.
A Low-E bevonatok nemesfém alapúak, gyártáskor segédanyaggal kerülnek a felületre. A szigetelő üvegszerkezetben valamely üveg légrés felőli felületén alkalmazandó. A hagyományos üvegtől eltérően a lágyfémbevonatos (Low-E) üvegek szerkezetének belsejébe hőfunkciós réteget visznek fel. Ez és a nemesgáztöltés akár 60%-kal is javíthatja a hőszigetelő képességet.
Az a lágyfémbevonat, amely a kettős rétegű üvegezés belső, „légrés” felőli oldalán lévő speciális, ultravékony bevonatú, nem látható hőszigetelő nemesfém-réteg. Az a rendeltetése, hogy a hosszú hullámú infravörös sugarakat, azaz a hőt visszatükröz-
ze az épületbe, javítva ezzel az üvegezés hőáteresztését és energia hatékonyságát. Így a fény és a napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe az épületben keletkezett meleg pedig belül marad.
Összegezve a Low-E bevonatú hőszigetelő üveg alkalmazásával további energiamegtakarítást érhetünk el, hiszen a hőáteresztés így a fele lesz az alap hőszigetelő üveg szerkezetének, ezáltal a fűtési energiafelhasználás is jelentősen csökken, így néhány éven belül megtérülnek a többlet beruházás költségei.

 

Ajánlott felhasználási terület:
Olyan felületeknél, ahol térelválasztás, a hőszigetelés, fényátbocsátás, átláthatóság fontos. Pl. bejárati ajtók, ablakok.

Sára