Lakberendezői rovat - Színek harmóniája -
Lakberendezői rovat – Színek harmóniája

Lakberendezői rovat – Színek harmóniája

A kezdetek: kiadásra szánt fiatalos, modern karakterű lakás tervezése.
Gomb a kabáthoz: a Megbízó akkori aktuális lakása, ahol központi dekorelem a falakon megjelenő téglaburkolat.
Adná magát az ipari vagy loft stílusú koncepció, ami tégla alkalmazását illeti, de ez esetben kicsit szokatlanabbra, érdekesebbre szerettem volna hangolni a teret, további színek, lágyabb anyagok használatával. A tervezés legkritikusabb pontja az arányok helyes megválasztása a kívánt hatás eléréséhez, esetünkben a téglával burkolt felületek mennyisége és elhelyezkedése, viszonya a többi színhez, berendezési tárgyhoz.
A további burkolatok kiválasztásához a kiindulási alapot a beltéri ajtók színvilága adta, a meleg faárnyalathoz izgalmas ellenpont a cementlapok mintáját idéző konyhai falicsempe. A szabálytalan, kiszélesedő alaprajzból adódott a kiaknázható lehetőség, hogy a berendezés is ezt a metódust kövesse. Az optikai térelválasztást és a funkciók elkülönülését hangulatos belsőépítészeti elemként a megvilágított gipszkarton fülkék szolgálják, melyeken a sárga sávos tapéta visszaköszön a lakás több pontján. A kiegészítő szürkéskék árnyalat is visszatér több ponton, így az egész lakásnak napsütötte, vízpartot idéző hangulata van.
Fordulat: a tervek formába öntését követően, a kivitelezés során Megbízóim olyannyira elégedettek lettek a végeredménnyel, hogy végül kiadás helyett maguk költöztek a lakásba.

Makszinné Korosa Anita 
lakberendező

 

Sára