Tervezői szemmel - Egy burkolat több "élete" -
Tervezői szemmel – Egy burkolat több “élete”

Tervezői szemmel – Egy burkolat több “élete”

Az emberek többsége szeretné, hogy élettere összhangban legyen, magával ragadó, szemet gyönyörködtető. Pazar otthonra vágynak, ahol a bejárati ajtótól a teraszig minden burkolat illeszkedik egymáshoz és szépen kiegészíti egymást.
E havi lapszámunkban kiválasztottam a Tau Ceramica Metal Seagreen 60X120-as csempéjét, amivel szeretnénk prezentálni, hogy egy házon belül hogyan vonul fel a burkolat különböző helyiségekben, mint egy előtér, nappali-konyha vagy akár egy fürdőszoba.
A kiválasztott csempe dekorációs jelleggel vonul végig, így arányaiban kevesebb van belőle egy helyiségen belül, viszont hangsúlyos helyet foglal el, vonzza a tekintet. Ahogy belépünk érezzük, hogy egy jól átgondolt koncepció szerint történt a tervezés és a megvalósítás. A Tau Ceramica Metal Seagreen jól passzol a halvány márvány, fa és szürkés betonos hatású burkolólapokhoz is, színekben jól harmonizál a szürkével, feketével, fehérrel, sárgával, barnával és a természetes fa színekkel is. Fémes hatásai miatt nagyon mai trendbe illeszkedő burkolat, könnyen tisztán tartható, méretéből adódóan nagy felületen is érvényesül, vékony fugával burkolható, élcsiszolt lap.

A másik helyiség, ahol alkalmaztam egy nappali-konyha, ahol a konyhabútor közzé és a szigetre van elhelyezve, megvilágítva még különlegesebb látványt nyújt ez a fémes hatás. A szahara bézs és antracit konyhafrontok kellemes harmóniát adnak, amit kiegészít a Tau Ceramica Corten B burkolata és a médiafalon található Glamora Kalahari tapéta. A tűz melegsége, a barna tapéta, a bézs konyhafrontok a természet szépségét hangsúlyozzák, hogy mennyire otthonos és ugyanakkor modern összképet lehet elérni ezzel a kombinációval. Harmadik helyiségünk, ahol például alkalmazni tudjuk az egy fürdőszoba, ahol a zuhanyzó és wc mögötti fal van vele kihangsúlyozva. A Tau Ceramica Roadstone 60X120-as white burkolattal és a padlóra helyezett 60X60-as Cancan Grey lappal kellemes összhatást alkotnak. A Kolpa Alexis zöld színű fürdőszoba bútora a magasított csapteleppel és a ráültehető mosdóval tovább erősíti a modern összhatást, annak ellenére, hogy egy nem túl nagy méretű térrel van dolgunk. A tervezés kulcsa a jól átgondolt koncepció. Ahogy nézzük a képeket érezzük, hogy ezek a terek egymással harmóniában vannak, pedig mindegyik picit más színkombinációban vonultatja fel a központi csempét. 

Bátran kijelenthetjük, hogy vannak olyan burkolatok, amelyek más-más helyiségekben elhelyezve új életre kelnek. Nincs unalmas tér, csak a megfelelő központi elemet kell megtalálnunk, amire ránézve az ingatlan karaktere megteremtődik, ezzel egyéniséget csempészve a terekbe, megalkotva a nagybetűs otthon érzését.

Sára