Lakberendezői rovat - Tetőtérben is tágasan II. -
Lakberendezői rovat – Tetőtérben is tágasan II.

Lakberendezői rovat – Tetőtérben is tágasan II.

Előző közös munkánk sikerén felbuzdulva azt a feladatot kaptam Megbízómtól, hogy alakítsunk ki egy különleges tetőtéri garzonlakást, izgalmas megoldásokkal, karakteresen férfiasra hangolva, mindössze 35 m2-en. A legfőbb nehézséget a funkciók helyének megtalálása, elkülönítése vagy helyenként összeolvasztása okozta úgy, hogy eközben maradjon élhető a tér a ferde tetősíkok közt.
A lakásba belépőt lendületes op-art mintázatú tapéta és beépített szekrények, rejtett fények, markáns falfestéssel hangsúlyozott falszakaszok fogadják. Az egyedileg tervezett és gyártott bútorelemeket minőségi anyaghasználat, pl. színezett üveg és matt felületű festett frontok, fém kiegészítők jellemzik. A változatosan kialakított rejtett és direkt világítási variációkkal sikerült izgalmas esti fényeket, hangulatot teremteni.
Szokatlan megoldás a nappali hátsó üvegfala, amely mögött a fürdőszoba és a csatlakozó hálófülke található. Az intimitásról a fóliázott sávok és a nagyvárosi miliőt idéző nyomtatott roló gondoskodik, igény szerint.
A mindössze 35 m2 alapterület kiegészült egy méretes tetőterasszal is, amely széles üvegfelülettel, tolóajtóval csatlakozik a nappali térhez, és kellemes időben szinte megduplázódik a közösségi tér, amely így alkalmassá válik társaság fogadására is. A terasz fedett részén műfűvel borított kis tetőkertet kombináltunk dekk-padló hatású hidegburkolattal, ezáltal akár grillezésre is alkalmas, jól takarítható teret nyertünk.
A sikeres végeredményt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hamar új gazdára lelt az ingatlan, és azóta további közös projektjeink is megvalósultak már.

Makszinné Korosa Anita – lakberendező

GSV