Tervezői szemmel - Tervezés különleges fürdőszobákkal -
Tervezői szemmel – Tervezés különleges fürdőszobákkal

Tervezői szemmel – Tervezés különleges fürdőszobákkal

Mennyire engedhetjük szabadjára fantáziánkat egy fürdőszoba tervezésénél? A szó szoros értelmében megpróbáljuk a maximumot kihozni a fürdőszoba fogalmából ebben a cikkünkben. Szeretnék bemutatni néhány lehetőséget olyan fürdőhelyiségekre, ami nem megszokott körülmények között született, de épp annyira elragadó, mint amennyire extrém is egyben. Mindenki elképzelte már álmai fürdőszobáját, ahol minden megtalálható, komfortos, egyedi és kicsit elrugaszkodik a hagyományos fürdőszobáktól.

Milyen elvárásaink vannak álmaink fürdőjétől?

 

Legyen tágas, letisztult, modern, kényelmes. Elengedhetetlen része a zuhanyzó, ahova csak be kell sétálni egy üvegfal mögé, ahol a zuhanyrendszer falsík alatti beépítéssel készül annak érdekében, hogy láthatatlanná tegyük a csőrendszereket és ahol a folyókát a burkolattal megegyező burkolással készítik el. Jól eltervezett zuhanyzóban már ilyenkor meg kell tervezni néhány kisebb tárolót a tusfürdők és a piperék számára. Erre alkalmasak a falfülkék vagy a Hüppe gyártónak a SELECT+ családja, ahol a WALK-in üvegfal teljesen térben állhat keresztmerevítő nélkül és különféle tárolókat helyezhetünk az üvegfalat tartó konzolra (ezzel elkerülhető a csempe látványos fúrása például egy polc miatt). A kád és a hozzá illő csaptelep is szabadon álló ennek köszönhetően a helyiség bármely pontjára elhelyezhető a kád, nem kell ragaszkodni a falsíkhoz. A kádban való hosszabb időzéshez kiegészítőként ajánlatos egy kádtálca is, ha egy könyv és egy pohár bor társaságában képzeljük a napunk lezárását, de válasz is lehet arra a kérdésre, hogy hova helyezzük a tisztálkodási eszközöket, hogy kézközelben legyen, ha a kádunk szabadon álló. Amennyiben a helyünk engedi, egy szauna mindig remek beruházás, rengeteg jótékony hatása miatt, hogy karbantartsuk egészségünket a hétköznapokban, saját otthonunkban. 

 

Ahogy a mellékelt illusztráció is mutatja, az én álmaim fürdőszobájában nem csak egy röpke pillanatig élvezhetjük a fürdés élményét, inkább az otthonunk oázisa, a nyugalom szigete lenne. Ami engem mindig is megihlet az a látvány egy szobából. Legyen az tengerre néző, nagyvárosi naplemente vagy egy erdő közepén elhelyezkedő lombház. És ha már itt tartunk miért ne lenne a hálótér és a fürdő egy légtérben?! Szállodákban, hotelekben manapság több ilyen lakosztályt alakítanak ki, ahol kifejezetten egy légtérben van az említett két helyiség, hogy különlegessé tegyék az ott töltött időt. Én csak azt kérdezem, miért ne vihetnénk az otthonunkba egy luxusszálloda adottságait? A Mirage Mystic gray burkolattal és a Tau Ascale crotone pulpis lappal egy modern de elegáns enteriőrt hozhatunk létre.
A hagyományoktól elrugaszkodva külterünkön kialakíthatjuk az igazi Zen Spa élményét a Sicis impozáns mozaikjaival, a FAP SHEER fém hatású koptatott lapjaival és a két fejzuhanyzós esőztetős kültéri zuhanyzóval. Az otthoni hűsöléshez egy medence vagy akár csak egy szabadtéri zuhanyzó is elegendő lehet csillapítani a hőségérzetet.

 

Merjünk engedi a fantáziánknak fürdőszobánk megálmodásánál felejtsük el a berögzült dolgokat. Gondoljunk úgy a fürdő helyiségünkre, ahonnan nem csak felfrissülve akarunk kijönni, hanem feltöltődve is.

GSV