Szakember válaszol - Bűzzárás a fürdőszobában padlófűtés esetén
Szakember válaszol – Bűzzárás a fürdőszobában padlófűtés esetén

Szakember válaszol – Bűzzárás a fürdőszobában padlófűtés esetén

A csatornahálózatok kiépítése elengedhetetlen részét képezik az ingatlanok kialakításának, hiszen azok hiányában a tisztítás nélküli szennyvíz, a környezet szennyezése mellett különböző betegségek terjesztésével másokat is veszélynek tehetünk ki. 

Ezen hálózatok vele járója, hogy szerves anyagok átengedése során kellemetlen szaggal járhatnak, ezért a szagok elkerülésére szifonokat kell beépítenünk.
A megfelelő bűzzáró milyenségére a fürdőszobában is lényegesen oda kell figyelnünk és jó, ha már a tervezés időszakában meghatározzuk igényeinket. Hazánkban is egyre elterjedtebb a padlófűtés használata fürdőhelyiségében, így ebben az esetben száraz bűzzárásra van szükség. Ebben az esetben olyan bűzzáró szifonra van szükség, melyet egy szifonedény és egy légzsákkal rendelkező úszó harang alkot. Így, ha az edénybe víz kerül a körkörös légzsáknak köszönhetően a harang könnyedén lebeg a víz felszínén, ezzel biztosítva a hatékony vízbűzzárást. A lefolyórendszer irányából érkező vákuum leszívó hatására a harang szinte azonnal rászorul a túlfolyócsőre, így akadályozza meg a vízzár leszívódását. A rendszer felépítésének köszönhetően a víz számára akadálymentes utat biztosít, így az esetleges kosz és haj megakadása is biztosított.

Sára