Tippek tények - Épített medence felújítása
Tippek tények – Épített medence felújítása

Tippek tények – Épített medence felújítása

A nyári hőségben jól eshet egy hűsítő csobbanás medencénkben. Az épített medencék – ahogyan sok minden más –, az időmúlásával használódnak, így felmerülhetnek olyan problémák melyek elronthatják a fürdőzés élményét vagy lehetetlenné tehetik azt. Ilyen lehet a repedezett beton vagy a nem megfelelő vízzáróréteg, illetve az elkopott, lehulló burkolat.

  • Hajszálrepedések, vízszigetelés javítása a Mapelastic kétkomponensű cementkötésű segédanyaggal egyszerűen orvosolható. Az előre adagolt anyag összekeverése után a tiszta felületre simító segítségével felvihető a habarcs, amivel a száradás után ismét biztos vízszigetelés mellett élvezhető a fürdőzés.
  • A töredezett vagy hiányzó burkolat pótlásához a Mapei Kerapoxy kétkomponensű saválló epoxi műgyantát tartalmazó ragasztója alkalmazható, amivel a medence burkolataként használt lapok gyorsan és egyszerűen újra- vagy visszaragaszthatóak. A Kerapoxy gyors kötésű ragasztás mellett fugázóanyagként is funkciónál, így egyszerre két munkafolyamatot is elvégezhető egy anyag segítségével.
  • A betonszegélyekben keletkező felületi hibákat célszerű minél hamarabb orvosolni hiszen ennek hiányában lehetőséget adunk a nagyobb mértékű hibák kialakulására. A Mapegrout 430 szálerősítésű, finomszemcséjű, állékony betonjavító habarcs használatával a medence betonszegélyeinél megjelenő hibák egyszerűen és gyorsan helyreállíthatóak.

Sára