Tippek tények - Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanyfejet?
Tippek tények – Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanyfejet?

Tippek tények – Hogyan válasszuk ki a megfelelő zuhanyfejet?

Fürdőszoba tervezésnél örök kérdés, hogy kád vagy zuhany kerüljön beépítésre. Sokan esküsznek a kádra hiszen egy pihentető, kellemes fürdő a nap végén kinek ne esne jól?! Ám akik fürdőszobájuk méretéből kifolyólag nem tehetik meg kád beépítését nekik sem kell lemondaniuk a kényeztető, pihentető percekről.

De mi alapján válasszunk zuhanyfejet, hiszen egy jól megválasztott zuhany csapteleppel akár a költségeken is csökkenthetünk?

  • A vásárlás előtt gondoljuk végig mennyi időt töltünk egy zuhanyzással. Fontos, hogy tisztában legyünk ezzel hiszen a válasz meghatározhatja a zuhanyfej formáját, ami segítségünkre lesz abban is, hogy milyen intenzitású legyen a vízsugár. Ma már van lehetőségünk, hogy állítható vízsugár vagy masszásfunkcióval felszerelt fejet válasszunk.
  • Minden háziasszony számára fontos kérdés a fürdőszobai tárgyak tisztíthatósága, azoknak karbantartása. Ezért lehetőség szerint válasszunk olyan zuhany­fejet, amelyről könnyedén eltüntethető a különböző szennyeződés és a vízkő. A szaniter gyártó cégek zuhanycsaptelep kínálataiban ma már egyre elterjedtebb a szilikon tüskék használata így a takarítás során nem szükséges savas, maró hatású tisztítószerek használata.
  • Zuhanyfej választásnál fontos szempont, hogy fix vagy mozgatható zuhany­rózsát képzeltünk el. A kényelmesebb megoldás kedvelői számára a fixen elhelyezett úgynevezett esőztető rendszer tökéletes választás lehet, mellyel a friss nyári záporok érzését érhetjük el. A masszásfunkció kedvelői pedig különböző zuhanypanelek beépítésével gondoskodhatnak a pihentető tusolásról, melyhez általában kézi zuhanyrózsa is párosul.
  • Természetesen, mint minden lakberendezési eszköznél itt sem utolsó szempont a szaniterek megjelenése, formája. Míg a megjelenés 100%-ban a design részét képezi, addig a formai követelmények már a műszaki paraméterekhez is hozzátesznek. Formavilágban a szaniter gyártás széles skálán mozog. Ma a piacon egyre nagyobb térhódítást kapnak a finoman kidolgozott élek, vonalak.

 

Sára