Mire figyeljünk teraszburkolásnál?
Mire figyeljünk teraszburkolásnál?

Mire figyeljünk teraszburkolásnál?

Építkezés, teljes körű felújítás során a megfelelő alapanyagok használata adja meg a munka tartósságát. Úgy ahogyan a ház belsejébe végzett munkafolyamatok során is fontos, hogy milyen anyagot használunk, a kültéri munkálatok során sem elhanyagolható, hogy a tartós eredményhez milyen segédanyagot használunk fel.

A kültéri lapokat az időjárás viszontagságait figyelembe véve kell a legoptimálisabban kiválasztanunk. A nem megfelelő anyagok és szakértelem nélküli lehelyezett lapokkal időt és pénzt kidobva burkolatunk nem lesz időtálló, tartós.
A lapok választásakor ne csak a designra fordítsunk nagy hangsúlyt, a kültéri burkolás során fontos, az adott kerámia- vagy kőburkolat fagyálló tulajdonsága. Ha megtaláltuk a számunkra esztétikailag és műszaki feltételek alapján legjobb lapot, akkor olyan fagyálló, flexibilis ragasztót kell hozzá választanunk, ami az időjárás viszontagságainak ellenáll. Kültéri burkolás esetén általában a szakemberek két oldali kenési technikával dolgoznak, ahol az aljzatra és a burkolólapra is kerül ragasztó, ezért is fontos, hogy mivel dolgozunk. A kinti burkolatok lerakásánál sem elhanyagolható a vízszigetelés és a fugázás, amihez kültérre alkalmazható szintén flexibilis fugázó használata javasolt. Előbbi az esetleges csapadék átszivárgást vagy terasz alatti pince beázása ellen biztosít védelmet.
A teraszunk burkolása sok figyelmet kíván, de ha tartós minőségi munkát szeretnénk akkor bízzuk szakemberre a folyamatot.

Sára