Burkolat választás? Mennyit vegyek?
Burkolat választás? Mennyit vegyek?

Burkolat választás? Mennyit vegyek?

Építkezés, felújítás során az egyik legmeghatározóbb részét a burkolatok alkotják. A jól kiválasztott fali, padló, dekor lapok adják meg otthonunk hangulatát, enteriőrjét. Miután megtaláltuk a színben, stílusban, nagyságban, kopás és csúszásállóság szempontjából legalkalmasabbat akkor elkezdhetünk gondolkodni a szükséges mennyiségről.

A pontos mennyiség megadása függ attól is, hogy a burkolni kívánt helyiségben milyen technikát választunk. Az első osztályú burkolatoknál is előfordulhat olyan, amely hibás, selejtes ezért kisebb ráhagyással ez kiküszöbölhető, míg a másodosztályba tartozó lapoknál általában nagyobb ráhagyást javasolnak. A lapok fel és lerakásánál gondolnunk kell arra is, hogy néhány lapot vágni esetleg fúrni kell, (pl: íves falfelületeknél, sarkoknál) ezért ebben az esetben is javasolt a nagyobb burkolat mennyiség.

A munkálatok befejeztével a későbbi javításokhoz érdemes néhány lapot félretenni, hiszen az utórendeléskor előfordulhat tónuskülönbség, mely a gyártás során keletkezhet, esetleg a kívánt lapokat kivonhatják. Inkább tároljunk otthon a kiválasztott lapból, mint hogy esetlegesen újra kelljen burkolnunk egy helyiséget.

Az otthon áruházunkban működő burkolatterveztetés során kollegáink által a vizes helyiségek, fürdőszobák, mosdó, konyha alaprajz vagy tervrajz alapján készített átfogó, minden irányból körbejárható tervnek köszönhetően, a jövőbeli helyiségünk pontos falkiosztását és a megvásárlandó mennyiséget is megtudhatjuk. Így nem csak a saját, de a burkoló dolgát is megkönnyítve elkerülhetők a félreértések.
Burkolattervezéssel kapcsolatban keresse Otthon Áruházunkban burkolattervezőinket vagy kérjen időpontot a 06-30/426-2146-os telefonszámon.

Sára