Gőzkabin az egészségért, az ön otthonában!
Gőzkabin az egészségért, az ön otthonában!

Gőzkabin az egészségért, az ön otthonában!

A gőzfürdőzés, gőzkezelés a gőzkabin beépítése révén immár otthonunkban is elérhető.

A gőzfürdőzés élénkíti a szív- és érrendszert. Egy 15-20 perces kezelés alatt a pulzusszám 75-ről 100-120-re is felszökik. Ez azonban csak a vérkeringést élénkíti, a vérnyomás nem növekszik, mivel a bőr hajszálerei a hő hatására kitágulnak, hogy a nagyobb vérmennyiséget be tudják fogadni. A kitágult hajszálerek lehetővé teszik, hogy a véráram nagy mennyiségű tápanyagot szállítson a bőrhöz, beleértve a vér által szállított illóolajok nagyobb mértékű felszívódását is. A száraz szaunázástól eltérően a gőzfürdő nem csökkenti a bőr víztartalmát, és nem engedi, hogy a mérgező anyagokat tartalmazó izzadság a leöblítés előtt a bőrre rászáradjon.
Hidratálja a száraz bőrt
A gőzfürdő jobb a bőrnek, mint a szauna néha túl száraz levegője. Ez az oka, hogy az arc gőzölése sokáig felbecsülhetetlen értékű része volt a kozmetikai kezelés módszerének. A gőzterápia még a test legapróbb hajszálcsatornáiban lerakódott szennyeződéseket is folyékonnyá varázsolja.
A gőz belélegzése
A gőz belélegzés (inhalálás) hatékony gyógymód a légzőszervi megbetegedések kezelésére, amit erősen ajánlanak a közönséges meghűlés, az orr-melléküreg gyulladás, a hörghurut és az asztma gyógyításához.
A cellulitisz kezelésénél felülmúlja a test-tekercseléses eljárás hatását
A nebraskai Omaha Masszázsterápiai Intézetének igazgatója, dr. John Welbes, a gőzfürdőt ajánlja a cellulitisz kezelésére, mivel arra az eredményre jutott, hogy ez jobban beválik a szövetek hőmérsékletének növelésére, mint a test betekercselése. A test betekercselése nagyon lassú hatást fejt ki – mondja dr. Welbes. Akár egy óráig is eltarthat, míg ugyanolyan szövethőmérséklet növekedést érünk el, mint amilyet a gőzfürdőben 10 perc alatt.

Szeretne egy gőzkabint otthonába? Keresse a gőzkabinokat a Gulyás Tüzép Otthon Áruházának kínálatában

Sára