Fényzáró energiaroló-Teljes sötétség és védelme a hideg éjszakákon
Fényzáró energiaroló-Teljes sötétség és védelme a hideg éjszakákon

Fényzáró energiaroló-Teljes sötétség és védelme a hideg éjszakákon

A tető síkjába helyezett ablakokon keresztül beáradó napfény éltető erejének egyrészt örülünk, hiszen sokkal jobban érezzük magunkat a ragyogó napfényes lakásban, másrészről azonban az üvegen át bejövő napfény felmelegíti a belső teret.

Ilyenkor árnyékolunk, mert csökkenteni szeretnénk a beltéri hőmérsékletet. Télen ennek épp az ellenkezője az igaz, szeretnék minél több meleget bent tartani, a hideget kizárni. Immár utóbbihoz is létezik megfelelő eszköz, a fényzáró energiaroló.
Az energiaroló – mindamellett, hogy fényzáró – csökkenti a hőveszteséget, így nem csak kellemesebbé teszi a hőmérsékletet, de energiát – rezsit – is megspórol számunkra!
A VELUX fényzáró energiarolók dupla pliszé anyagból készülnek, méhsejt formájú kialakítással, az anyag belső oldalán speciális alumínium hő visszaverő réteggel. Tetőtéri ablakaink hőszigetelő képessége akár 27%-kal javul lehúzott fényzáró energiarolóval egy hideg, téli napon.
Az eszköz szinte teljes sötétítést biztosít, pozíciója tetszés szerint beállítható az üvegfelületen, kialakítása vékony vezetősínes, nincs látható zsinórja. A fényzáró roló az egyedülálló Pick&Click!® rendszernek köszönhetően percek alatt felszerelhető, 12 különböző szín kapható.
A VELUX fényzáró energiarolóval javíthatunk tetőterünk energiamérlegén, ami a beköszönő mínuszok idején mindenképpen jól jöhet.

Sára