Minőségi oltott mész – Saját mészüzemünkből!
Minőségi oltott mész – Saját mészüzemünkből!

Minőségi oltott mész – Saját mészüzemünkből!

A jó minőségű meszet egyenletes szemcseméretű mészkőből, 900–1100 fokon lehet égetni.

A darabos, égetett mészkőből, víz hozzáadásával oltott mészpépet kapunk.  Az oltott meszet a legjobb minőség elérése érdekében oltás után még jó néhány hétig pihentetni kell.

A mész az építőiparban előnyös tulajdonságai miatt már nagyon régóta használatos kötőanyag,
a mésszel készült falazatok ellenállóak, vízzáróak, rugalmasak.

Az építőiparban az oltott mészpép leggyakrabban habarcsok és vakolatok kötőanyagaként használatos. A cement megjelenése előtt az oltott mész volt az egyetlen nagy mennyiségben rendelkezésre álló kötőanyag… Épületek, építmények korhű helyreállításakor elengedhetetlen a mészhabarcs használata.

Oltott mésszel festeni maga az egészséges tisztaság, mivel lúgos kémhatásának köszönhetően természetesen fertőtlenít, penészgátló hatással rendelkezik, mindeközben a falak, az épületszerkezetek szellőzése biztosítva van. Kül- és beltéren egyaránt felhasználható, alkalmas vakolat és beton festésre egyaránt.

A mész leggyakrabban oltott mészpép formájában, zsákos kiszerelésben kapható, de szerencsére a Gulyás Tüzépenen kisebb, vödrös kiszerelésben is megvásárolható.

További információkért kérjük keresse fel a Gulyás Tüzépet, ahol felkészült szaktanácsadóink készséggel állnak rendelkezésükre.

Sára