Miért válasszunk természetes köveket?
Miért válasszunk természetes köveket?

Miért válasszunk természetes köveket?

A természetes kő elsődleges építőanyag, megbecsültsége napjainkig töretlen, amelyet többek között annak köszönhet, hogy minden darabja egyedi karakterjelleggel bír, egyszeri és megismételhetetlen.

Minden fantáziánkat felülmúló szín, minta, felület és anyagváltozatokban létezik. Minden darabja és minden négyzetcentimétere önálló esztétikai élmény, a természet alkotta művészi realitás.
A kő több évszázados tartósságát nem csak a Piramisok, a Stonehenge, vagy a görög Partheron bizonyítja. Amikor végigsimítunk egy kőlapon érezzük, hogy létezik egy több évszázados személyes kapcsolat az ember és a természetes kő között, amely semelyik más anyaggal – kézzel fogható formában – nem áll fenn. Eszköz, amelyen képes évszázadokon keresztül érzelmeket kelteni, s történeteket mesélni.
Napjainkban sok szó esik arról, hogy minden legyen környezetbarát. De mi is lehetne jobb barátja a környezetnek, mint a föld maga? A természetes kő nem toxikus, örökéletű, nem kerülnek bele és a környezetbe kemikáliák kifejtése során. Tiszta, természetes anyag, amely sem a természetben, sem egészségünkben nem tesz kárt.
Bár nagyon sok fantasztikus kerámiagyár van, a természet kreativitását és egyediségét – az ásványok keletkezésének összetett körülményeit – egyikőjük sem lesz képes soha lemásolni.
A természetes kő alkalmas arra, hogy kifejezzünk vele ízlésünket, egyéniségünket és a természet, a természetes iránti szenvedélyünket. A természetes kő soha nem hamis. Soha nem akar más lenni, mint ami, mert úgy tökéletes, ahogy van.
A kifejtési, vágási és szállítmányozási technológiák fejlődése révén a természetes kő ára egyre kedvezőbb és reálisabb. Egyszeri beruházással egy életen át tartó állandó, magas minőséggel, tartóssággal jutalmazza meg tulajdonosát. Rögzítésük – akár mechanikus módon – vagy ragasztószerekkel történik, speciális anyagokat igényel, tisztíthatóságuk egyszerű, de amennyiben a természetes kőfelületeket ápolni szeretnék, erre is kaphatók speciális szerek. A természetes kő felülete az évekkel csak még szebb lesz, miközben felületén patina és könnyű fény alakul ki.
A természetes kő felülete nem sérül meg könnyedén. Az esetleges karcolások vagy foltok könnyen eltüntethetőek a felületről. Az apró sérülések azonban olyanok, mint egy anyajegy, vagy egy mosolyránc az emberi arcon. Még egyedibbé, karakteresebbé teszik a megjelenést…
Keresse a természetes köveket is a Gulyás Tüzépen!

Sára