Új színfolt az URSA-nál: Barna ásványgyapot
Új színfolt az URSA-nál: Barna ásványgyapot

Új színfolt az URSA-nál: Barna ásványgyapot

Egy új termékcsoport, a barna URSA TERRA ásványgyapotok hazai piacra dobásával ünnepli a tavaszt az URSA nemzetközileg elismert szigetelőanyag-gyártó vállalat.

A termékek tudatosan arra lettek kifejlesztve, hogy messzemenően kielégítsék a modern kor építőipari, szigetelési és energetikai igényeit, emellett környezetbarátok, fenntarthatók legyenek.

Miért pont „TERRA”, azaz „föld”?

A fejlesztők romantikus alapgondolata az életet adó anyaföld volt, mely a jövő ígéretét nyújtva gondoskodik rólunk. A nagy tapasztalatú URSA vállalat remeket alkotott a TERRA-val, hiszen a kiváló minőségű barna ásványgyapot táblák egy teljes mértékben újrahasznosítási szempontokon nyugvó technológiával készülnek – min. 65%-ban újrahasznosított anyagból -, és a hosszú életciklus végén a termék legalább 95%-ban újrahasznosítható. A nem éghető barna URSA gyapotok beépítése az alapvető energiatakarékosságon felül garantál egyfajta környezettudatos választást is, amely egyre több építtető számára kap kiemelt szerepet a döntésben.

Barna komfort a tetőtérben

Beépített tetőtérnél az URSA TERRA ásványgyapot lapok kiválóan alkalmazhatók mindenféle szerkezeti rétegrend kialakításban, legyen az akár szarufa közötti és alatti szigetelőanyag elhelyezés vagy bármely „URSA tető” – úgymint XPS bakos speciális rétegrend -, azaz szarufa közötti és feletti, szarufa vagy vasbeton koporsófödém feletti szigetelőanyag elhelyezés vagy éppen kívülről történő tetőfelújítás.

Energetikailag kedvező, ha a teljes szarufa-magasságot kitöltjük ásványgyapot szigeteléssel (nem iktatunk be hőszigetelési légrést), ám ilyen esetben mindig páraáteresztő tetőfóliát kell beépíteni a tetőfedő anyag alá és fontos, hogy a fedési átszellőztetett légrést se felejtsük el kialakítani.

A szarufa alatti ásványgyapot hőszigetelés esetében az anyagot fém vagy fa segéd vázszerkezet közé helyezzük el, majd erre a vázra pára- és légzáró fóliát is be kell építeni a felületfolytonosság és légtömörség biztosításával, hogy valóban optimális eredményt érjünk el.

Csendes barna gyapot

A barna URSA TERRA hangelnyelő ásványgyapot lapok szimpla és dupla vázkialakítású szerelt gipszkarton válaszfal szerkezetekben is kitűnő akusztikai szigetelést biztosítanak. Az anyag magas rugalmasságának köszönhetően tökéletesen befeszül a bordavázak közé és maradéktalanul kitölti a rendelkezésre álló teret, ezzel hosszú távon fogja biztosítani az optimális léghanggátlást.

A TERRA termékek „földközeliségükkel” magukban hordozzák az ásványgyapotok minden előnyét. Épületeinkbe beköltöztetve javítják az életminőséget, gondoljunk akár a tökéletes hangszigetelés adta nyugalomra vagy a jó közérzetet biztosító kiváló hőszigetelési szerepre – nem beszélve a tűzbiztonság nyújtotta előnyökről. A Magyarországon jelenleg forgalomba kerülő 3 TERRA termék (URSA TERRA PLUS 70, URSA TERRA 76P, Terra 78P) mindegyike kitűnő választás különféle magastető vagy padlás ill. zárófödém, valamint szerelt gipszkarton válaszfalak szigeteléséhez.

Az ár-érték arányt tekintve is optimális költségű barna gyapot valóra váltja mind a tervezők és kivitelezők épületenergetikai, mind a lakók kényelmes otthonnal kapcsolatos álmait.

Sára