Pezsgőfürdő: A masszázsmedence élettani hatásai - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Pezsgőfürdő: A masszázsmedence élettani hatásai

Pezsgőfürdő: A masszázsmedence élettani hatásai

Tudja, hogy egy masszázsmedence mi mindenre képes egészségünk megóvása, vagy épp javítása érdekében? Tekintse végig, hogy egy valóban profi masszázsmedence hogyan képes egészségünkre (is) pozitív hatást kifejteni!

A gyógyító hidroterápia

Megújulás, stressz feloldás, sokoldalú gyógyítás. Mindezek előnyeit élvezhetjük rohanástól, és stressztől nem kímélt hétköznapjainkon, ha a hidroterápiát választjuk orvosságnak. A vizes terápiákat – főként a meleg víz és a mélymasszázs hatását ötvöző módszereket – már évszázadok óta használják a gyógyászatban szerte a világon. A pezsgőfürdőben a hő, a felhajtóerő és a masszázs hatásai ötvöződnek egymással, mely megteremti a hatékony stresszoldás első lényegi elemét – a hidroterápiát. A hidroterápia tehát akkor lehet igazán hatékony, ha a mélynyomásos masszázs mellett a medence rendelkezik pezsgőfürdő funkcióval is, utóbbival azonban nem minden medence rendelkezik. A stressz következményei nagyon károsak lehetnek: izomfeszülés, csökkent véráramlás, fejfájás, álmatlanság, fáradékonyság, érzékenység, betegség, nem is beszélve arról a boldogtalanság- érzésről, amely mindezek feldolgozásával jár. Tudvalévő, hogy a háziorvosoknál az alapellátás miatt tett látogatások 75-90%-át a stressznek köszönhetjük. Nincs varázslatos, egyszeri megoldás mindenre, azonban vannak hatékony és mindennap használható stresszoldó módszerek. A vizes masszázs stresszfeloldó tulajdonságát annak köszönheti, hogy a hő tágítja az ereket, és így a sérült szövetek felé nagyobb mennyiségű vér áramlik. A felhajtóerő 90%-kal csökkenti a test súlyát, enyhítve az ízületekre, izmokra és idegekre nehezedő nyomást.

A sokoldalú hidroterápia csökkenti a bizonyos típusú ízületi gyulladások, hátbántalmak és kisebb mértékű sérülések okozta fájdalmakat. Emellett a maszszázs vízsugár által keltett ereje többek között elősegíti a jó alvást, serkenti az egészséges vérkeringést, segít a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van az emésztésre és vitalizálja bőrünket. A vizes terápia tehát tökéletes társ az öregedés elleni harcban is.

Fontos, hogy a medencetér ülései, és az azokon elhelyezett masszírozó fúvókák tökéletesen igazodjanak az emberi test anatómiai felépítéséhez, hiszen ez feltétele a mélymasszázs, vagy más néven a reflexológia és a watsu jótékony hatásának. A reflexológia a mélyen ható nyomás alkalmazása által hat a reflexpontokra, fellazítva a kalcium-lerakódásokat és felszabadítva az idegpályákat. A reflexológia egyik alapelve a relaxálás, azaz a lazítás. A watsu a reflexológiához hasonlóan ősi filozófián alapul, melynek célja, hogy biztosítsa az energia szabad áramlását a testben. A watsu a víz és a shiatzu japán ujjmasszázs kombinációja. Mind a reflexológia mind a watsu egyre inkább beépül a nyugati gyógytornászok gyakorlataiba is.

Forrás: in-out home

Sára