Porotherm falazóelemek -
Porotherm falazóelemek

Porotherm falazóelemek

Régebben szűkösen álltak rendelkezésre nyersanyagok, ha egy ház építéséről volt szó. Napjainkban azonban a korszerű építőiparnak köszönhetően számos lehetőség közül választhatunk, ha falazó anyagot keresünk az építkezéshez. A tégla a legnépszerűbb és legrégebbi építőanyagok közé tartozik. A téglából készült házak tartósak, időtállóak minőségüket hosszasan megőrzik. Az agyagból készült téglák természetes anyagok, melyek újrahasznosíthatóak, ezáltal környezetbarát megoldást jelentenek. Egyedülálló anyagszerkezetének köszönhetően a téglák természetes hőszigetelőként is működhetnek, valamint jó víz-és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A téglaház előnyei:

• Első, de nem utolsó sorban a téglafal megfizethető és gazdaságos megoldás.
• A porózus szerkezeti jellemzők miatt a páraáteresztő képességéknek köszönhetően kiegyensúlyozza az épület belső nedvességtartalmát.
• Védelmet biztosít a zaj ellen, kiváló hangszigetelő képességgel rendelkezik.
• A mechanikai ellenállásnak köszönhetően a téglaház stabilabb, nagyobb teherbírással rendelkezik.
• A korszerű falazóelemekből készült falak hőszigetelési és hőtartó képessége is kiemelkedő, köszönhetően a speciálisan kialakított téglák üregképének és az üregekbe tölthető szigetelőanyagnak.

A Wienerberger nemzetközi szaktudással és tapasztalattal a fent említett előnyöket a kor technológiájának és az ipar folyamatosan növekvő igényeinek megfelelően fejlesztette saját „okos” falazóelemeit, a tudomány számos eszköztárát, számítógépes szimulációkat felhasználva alakították ki a termékek végső formáját. De miért válasszunk okostéglát? A falazóelem kiválasztásánál
fontos a tudatosság hiszen az építkezés után ez később már nem módosítható, valamint az egyre szigorúbb energetikai szabályok szerint ma már szinte csak nulla energiaigényű épületek épülhetnek. A Porotherm két okostégla termékcsaládja az X-therm és a Thermo felhasználásával nincs szükség utólagos hőszigetelésre, valamint kiemelkedően energiahatékonyak, akár 50%-kal több hőt képesek magukban tartani a hagyományos téglákhoz képest.

A Porotherm X-therm termékcsalád nevéből adódóan a falazóanyag speciális X alakú üregszerkezettel rendelkezik, e tulajdonságából adódik a kiemelkedő hőszigetelő képessége. A különleges bordaszerkezetnek köszönhetően továbbá a ház a téli hidegebb hónapokban nehezebben hűl ki, valamint a nyári melegben nehezebben melegszik fel, szemben a hagyományos téglákkal a hőnek az X-therm téglák esetében hosszabb utat kell megtennie. Ha a vastagabb 44-es vagy 50-es vastagságú falazóelemet választja nincs szükség utólagos hőszigetelésre és mechanikailag is erősebb a speciális kialakításnak köszönhetően. Az X-therm falazóelemek továbbá elérhetőek Rapid + Dryfix ragasztó technológiával is melynek előnye, hogy a hagyományos falazáshoz képest akár kétszer gyorsabb és mindössze minimális ivóvíz hozzáadására van szükség. Ezáltal gyorsabb a falazat kiszáradása és környezettudatosabb az építkezés, valamint akár -5°C fokban is végezhető a falazás. A téglák elérhetőek továbbá csiszolt változatban, melyek a pontosabb falazás érdekében +/- 2mm méretpontossággal rendelkeznek. Az X-therm téglák 4 féle méretben (30-as, 38-as, 44-es és 50-es vastagságban) érhetőek el.

A Thermo téglákkal érhető el kiemelkedően a legjobb hőszigetelés a hagyományos nútféderes tégláknál akár több mint 61%-kal magasabb. Ennél a falazóanyagnál sincs szükség a falazat utólagos szigetelésére, hiszen mindegyik méretű tégla belső üregszerkezetében védett helyen megtalálható a mérethez igazított megfelelő vastagságú kőzetgyapot szigetelés.

A Wienerberger okostéglái a Porotherm X-therm és a Thermo termékcsalád egyaránt elérhető és megvásárolható a Gulyás Tüzépen mely kiemelt kereskedő partnere a termékeknek, valamint Porotherm Rapid pontként működik, ahol biztosan megtalálhatók a Rapid falazáshoz szükséges legfontosabb eszközök és anyagok. A Rapid falazóelemeken felül, a következő kötőanyagokat és falazáshoz szükséges eszközöket találhatja meg a kiemelt Rapid pontokon:

• Porotherm Dryfix extra ragasztó
• Porotherm Rapid Dryfix kifújó pisztoly
• Porotherm Rapid bekötőszalag
• Porotherm Rapid Nivelláló készlet
• Porotherm Rapid habarcsterítő kocsi
• Porotherm Rapid habarcshenger 10 cm
• Porotherm Rapid habarcshenger 25 cm

Sára