GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
Szakember válaszol – Miért érdemes a tetőkiegészítőket alkalmazni?

Szakember válaszol – Miért érdemes a tetőkiegészítőket alkalmazni?

A tetőkiegészítők használata számos előnnyel járhat, amelyek beépítésével az épület tetőrendszerének kiváló állapota hosszú éveken át megőrizhető. Cikkünkben a kúpalátét, lezárófésű, szellőzőszalag és szellőzőléc fontosságát vesszük górcső alá. Ezek a kiegészítők a megfelelő szellőzést segítik elő és a kártevők bejutását akadályozzák meg.

A kúpalátét használata szükséges a kúpcserepekhez a megfelelő csapadékvízzárás és tömítés érdekében. Szerkezeti kialakításának köszönhetően a termék átengedi a belső levegőt, ami lehetővé teszi a tető teljes átszellőzését, ugyanakkor nem engedi át a külső csapadékot és a porhót.
A lezárófésűt az első sor léc és a hullámos profilú cserepek között alkalmazzuk. Az úgynevezett fésűs elemek feladata, hogy kövesse a cserép alsó vonalai által kirajzolt hullámot, így be tudják engedni a friss levegőt a tető átszellőztetéséhez, megakadályozva, hogy a nagyobb bogarak és madarak bejussanak a tető alá és fészket építsenek.
A szellőzőszalag funkcióját tekintve teljesen ugyanaz, mint a lezárófésű, viszont más a kialakítása, így másféleképpen is nyújt védelmet a bogarakkal és a madarakkal szemben. A légréseket védi a madarak és a kisállatok bejutásától, egyben biztosítja a szellőzést.
A szellőzőléc a kezdő léc sorra kerül. Általában, műanyagból készülnek, és nyílásokkal vagy résekkel rendelkeznek, amelyeken keresztül a levegő szabadon áramolhat. Beépítésével növelhetjük az eresznél bevezetett levegő mennyiségét.

Sára