Lakberendezői rovat - Klasszikus vonalvezetés -
Lakberendezői rovat – Klasszikus vonalvezetés

Lakberendezői rovat – Klasszikus vonalvezetés

Egy mini garzonlakást szeretnénk bemutatni, egy klasszikus, de modern stílusú polgári lakást, ami egy bájos hölgy tulajdona lett. Világos, tágas tereket szeretne a tervező létrehozni, amelyet világos burkolatokkal, festéssel, kiegészítőkkel, illetve a berendezéssel ér el. A praktikusság mellett a belmagasságnak köszönhetően mindenhova álmennyezetet építettek, emiatt a legtöbb fényforrást a legkorszerűbb technikával lehetett kialakítani, rejtett LED világítással, de emellett a klasszikus jegyek is visszaköszönnek a falikarjain keresztül. Ezt kiegészítve belógó csillárok is jelen vannak, ami inkább a hangulat és a dekoráció szempontjából lényeges.
A stukkók és a lábazati szegélyek a nagy polgári előkelő stílust vizualizálják, de a modern füstüvegekkel és fekete kiegészítőkkel napjainkban érezhetjük magunkat. A halszálka mintával, bársony bútorokkal visszahozza a tervező a klasszikus vonalat. Az egész lakásban a márvány, a fa, a fém több színárnyalata dominál.
A világos, márvány burkolatok választásával meghatározza a helyiség elegáns, letisztult stílusát. A tapéta lágyítja az erős, fekete vonalakat. Mivel kicsi a lakterület, ezért jó megoldást talált a tervező arra, hogy a fürdőszobát egy légtérbe nyissa a hálószobai résszel. A tükrökkel és a tükrös felületekkel is nagyítja a területeket.

 

 

A beépített, burkolható konyhabútor az utóbbi év nagy szenzációja, ezt láthatjuk is a konyha helyiségben. Ahogy áttérünk a vizes helyiség burkolatára láthatjuk, hogy a lakás fő stílusvonalát követve itt is a világos, márvány árnyalatok jelennek meg. A hálószoba stílusa is hasonló berendezésben készült a lakás egészével, visszafogottabb, világosabb tónusú elegáns szoba.A púderrózsaszín több kiegészítőben is visszaköszön, a drapériában, a bútorokban, a lámpákban, világosan kivehető, hogy egy hölgy kérésére készült. Összességében harmonizáló színek és változatos anyaghasználat jellemzi a lakást.

Tervező: Prokopp István

Sára