Lakberendezői rovat - Egységes Stílusban -
Lakberendezői rovat – Egységes Stílusban

Lakberendezői rovat – Egységes Stílusban

Rovatunkban ismét a debreceni kötődésű Prokop István lakberendező egyik munkáját mutatjuk be.

Világos, tágas tereket szeretne a tervező létrehozni, amelyet nagy üvegfelületekkel, világos burkolatokkal, festéssel, kiegészítőkkel, illetve a berendezéssel ér el. A nagyméretű ablakok miatt sok fény áramlik be a helyiségbe, ezáltal kellő természetes fény világítja meg a tereket. A nagy belmagasságot megtöri a lámpatestek elhelyezésével, amelyek több részletből világítják meg a helyiséget, láthatunk fix világítást is, ami a fő fényforrása a szobának. Ezt kiegészítve belógó csillárok, falikarok is jelen vannak, ami inkább a hangulat és a dekoráció szempontjából lényeges. Láthatóan bátran használja a LED világítást. A világos burkolatok választásával meghatározza a helyiség elegáns, letisztult stílusát. Travertin hatású mediterrán burkolat a klasszikus, mediterrán stílust jelképezi, de a modern berendezésekkel egyensúlyt teremt és bátran használja a sötét kiegészítőket, amivel kontrasztot hoz létre a központi térben, ahol a család a legtöbb idejét tölti. Ha megfigyeljük a kiegészítőket láthatunk szögletes, modern bútordarabokat, illetve íves lámpatesteket is. A beépített, burkolt kandallóval azonnal odavonzza a tekintetet és modernné varázsolja az összképet, attól függetlenül, hogy mediterrán kő találkozik a fémfekete kandallóval.

Ahogy áttérünk a vizes helyiségek burkolataira láthatjuk, hogy a lakás fő stílusvonalát követve itt is a meleg színű greige, taupe és cappuccino árnyalatok jelennek meg. A kisméretű lapokat kombinálja nagyméretű burkolatokkal ezáltal optikailag növeli a teret. Nagyon különlegessé teszi, hogy az óriáslapokkal burkolja le a kézmosó pultjait, illetve a szögletes formákat megtöri az ovális mosdóval és a fekete szaniterekkel.
A burkolatok kő hatása dominál a terekben.


A másik fürdőszobában is a nagy lapok dominálnak, itt walk-in fal található, amitől légiesebb a tér elrendezése. A homogénebb alapburkolathoz a tervező egy nagyon merész kőhatású dekorációs óriáslapot választott egy nem szokványos színvilágban, amihez tökéletesen passzol a barnás bútor fekete kiegészítőkkel.
A szobák stílusa is hasonló berendezésben készült a fürdőszobákéval, amíg az egyik egy visszafogottabb, világosabb tónusú elegáns szoba, addig a másik merészebb megoldásokkal és meleg, téglás árnyalatokkal rendelkezik. Összességében harmonizáló színek és változatos anyaghasználat jellemzi a hálószobákat.

Sára