Tervezői szemmel - A gyerek vidám, vizes birodalma otthonunkban. -
Tervezői szemmel – A gyerek vidám, vizes birodalma otthonunkban.

Tervezői szemmel – A gyerek vidám, vizes birodalma otthonunkban.

Napjainkban egyre több család keres meg minket azzal, hogy a gyerekek számára külön fürdőszobát terveznek. Véleményünket és segítségünket kérik a kialakításban, hogy bababiztos, csúszás mentes és veszély nélküli terep legyen a kicsik számára. Az ilyen fürdőben nagyon fontos szempont, hogy biztonságos kényelmes praktikus legyen. Gondolok itt a kád ovális kialakítására, így nem okozhat sérülést lekerekített oldalai miatt, vagy a bútorok méretére, ami szintén előny, ha nem kell a felnőtt bútorhoz egy fellépőt helyezni.

 A gyerekek hamar önállóan tudnak kezet mosni, fürödni, készülődni hisz minden a saját méretükre lesz tervezve. Színvilágában elrugaszkodhatunk a megszokott csak lányos és csak fiús színektől, mert egy babakék burkolatot is lehet “csajos” kiegészítőkkel öltöztetni épp úgy, mint egy élénk sárgát is fiúsra alakítani.
A szülőknek is nagy könnyebbség hisz nem kell kompromisszumot kötni, sem a burkolatok terén sem a szaniterek választásánál, hogy bababarát fürdőt építsenek. Nagy segítség, hogy a szaniterpiacon rengeteg választék található ezek közül a nagyon kedves kis méretű bútorokból, WC-kből. 

 

Előnyei közé sorolnám még azt az elengedhetetlen tényt, hogy a gyerekek már egészen kiskorban megtanulhatják, hogy mennyire fontos a tisztálkodás napi rutinja és mindezt élvezve, játékosan, észre sem véve, hogy közben önállóságot is tanulnak.
A tervekben is látható nyuszi alakú Geberit bambini WC, lábai praktikus fellépők, a kapaszkodók pedig biztonságos használatot nyújtanak.

A lekerekített formájú térben álló kádban nagyot pancsolhatnak a nap végén. Egy gyerek fürdőszoba tervezése kihívás is egyben, hogy megfelelően színeset alkossunk, de vigyázzunk, hogy ne legyen giccses és zavaros. A csempéknek színesnek kell lenni, hogy a figyelmüket le lehessen kötni mintás mesés burkolatokkal és poszterekkel az ott tartózkodás alatt. Nyugodtan választhatunk egy kedvenc figurát, mesehőst vagy a kedvelt csapat logóját is, ami központi helyen van és fő dekorációs elemként e köré építkezhetünk.
Ezekben a fürdőkben, ami igazán elvarázsol kicsiket és nagyokat egyaránt, azok a színes-mintás dekor burkolatok a Sant’Agostino csempegyártónak köszönhetően. Kifogástalanul illenek a tapéták a 3 dimenziós csempékkel és a naturális terazzo mintás padlólapokkal vegyítve játékos kiegészítőkkel kombinálva. A mellékkelt képen a Paradyz Martynika dekorcsempéje egy Mirage Jewels márványlappal találkozik harmonizálva a Sant’Agostino terazzo deconcrete De-medium sand 60*60 cm-es padlólapjával.
A képen is látható, hogy a Sant’Agostino csempéi nem kifejezetten gyerekesek, de a különleges lámpákkal, színes tükrökkel bohókás képekkel igazán gyerekessé tudjuk varázsolni Metrochic termékcsalád design burkolatait.

Termékeink nagy részét áruházunkban is meg tudjátok tekinteni és együtt megálmodhatjuk a gyermekek vizes birodalmát.

GSV