Tervezői szemmel - Textilhatású lapokkal tervezni
Tervezői szemmel – Textilhatású lapokkal tervezni

Tervezői szemmel – Textilhatású lapokkal tervezni

Új rovatunkban a burkolatterezés során gyakran felmerülő kérdéseket, látványtervezőink egyedi megoldásait, javaslatait, ötleteit mutatjuk be.

 

Ha kerámia burkolatot választunk számos felület lehetőség közül választhatunk: cement-, márvány-, fa-, kő-, textilhatású. Utóbbi évek egyik közkedvelt ilyen burkolata a textilhatású csempék megjelenése volt. Kiemelnénk a Tau Ceramica textil hatású burkolatát jelen esetben a Channel termékcsaládját, ami képes egyszerre elegáns és otthonos megjelenést kölcsönözni a helyiségnek. Szövet hatásának köszönhetően egyedi tereket teremthetünk.
Sok vásárlónk választotta ezeket a lapokat fürdőszobájukhoz, nagy előnyük, hogy retifikált (élcsiszolt) lapok, ezáltal esztétikusabb látványt nyújtanak. A másik ilyen textilhatású közkedvelt burkolat a Sant’Agostino Digital Art termékcsaládja. Ezek a lapok is sokféle színben és mintázatban elérhetőek ezáltal nagyobb tervezési teret nyújt számunkra. A mintásabb dekorok kiválóan alkalmasak a fürdőszoba egyes részeinek kiemelésére, hangsúlyozására például az itt látható látványterveken is a szaniterek mögött (walk-in fallal párhuzamosan valamint a szabadon álló kád mögötti teljes falfelületen).

A textilmintás burkolatokat a gyártók manapság nagyobb méretben gyártják, amihez színazos, kisméretű (2 mm) fugát javasolunk, ezáltal egységes nagy felületeket kaphatunk. A textilhatású lapok strukturáltak, ezáltal a minta és a szín rendkívül jól érvényesül és megjelenik. Rendkívül jól variálhatóak, jól érvényesülnek a fekete, króm, fém kiegészítőkkel.
Ha szeretné előre látni, hogyan nézne ki a fürdőszobája vagy elakadt és segítségre lenne szüksége akkor keresse burkolattervezésünket, ahol kollegáink készségesen állnak rendelkezésére.

5+1 érv, a burkolattervezés mellett:

1. Időt és energiát takaríthatunk meg.
2. Átfogó, térbeli képet kapunk elképzeléseinkről.
3. A látványtervező segít akkor is, ha nem tudjuk, honnan induljunk el a tervezés folyamatában.
4. Egy szakember segíthet abban, hogy a megjelenés harmonikusabb, rendezettebb, személyesebb legyen.
5. A látványtervező azt is kiszámolja a végleges terv alapján, hogy a burkolatokból milyen mennyiséget kell megvásárolnunk.
+1. A burkoló egyértelműen látni fogja a látványtervből mit szeretnénk, nincsenek félreértések.

Sára