Tippek tények - Mindig zöldellő pázsit? - Nord Green műfű
Tippek tények – Mindig zöldellő pázsit? – Nord Green műfű

Tippek tények – Mindig zöldellő pázsit? – Nord Green műfű

Rohanó társadalmunkban szeretünk olyan megoldásokat találni, amivel egyszerre könnyítjük meg a dolgunkat, ugyanakkor praktikusak is. Nincs is szebb, mint egy dús zöld gyep, amiben nem csak mi, hanem környezetünk is nap, mint nap gyönyörködhet. Viszont, hogy ezt elérjük a fűmag kikelésétől, a napi locsoláson át, a fű nyírástól a gyomirtásig rengeteg időt vesz el életünkből.

Ezért, ha azt szeretnénk, hogy egységes színű és minőségű gyeptalaj borítsa kerti területünket, így a legbiztosabb megoldás a műfű szőnyeg lerakása lehet. Míg a kezdetekben a piacon található műfüvek kellemetlen tapintású, műanyag tüskékből álltak, addig ma már – a technológia fejlődésével – megjelenésük, tapintásuk megszólalásig a valódi gyepre hasonlít.
A kínálatunkban megtalálható Nord Green különböző szálhosszúságú műfüvek lég- és vízáteresztő anyaga lehetővé teszi a szőnyegi alatti föld levegőzését ezért nem kell attól tartunk, hogy a föld bedohosodna. Az időjárás viszontagságait jól tűrve nem kell attól sem tartanunk, hogy a színét kiszívná a nap sugara, így egész évben zöld gyep díszítheti udvarunkat és az állatok sem tudnak benne kárt tenni. Míg a normál gyep esetében esőzés után a talaj hamar átázik addig a nedvességet jól bíró műfű szőnyeg esőzés után már 15 perccel száraz.
A Nord Green műfű gyepszőnyeg beruházása hamar megtérül hiszen nincs fűnyírás, nincs locsolás, amivel éves szinten, mint egy 1200 liter öntözővizet spórolhatunk. Emellett pedig nem kell költenünk különböző gyomnövényirtó szerekre sem.
A műfű felhasználása nem merül ki a kültéri területeknél. Ma már egyre elterjedtebb dekorációs elem beltéri falaknál, mennyezeteknél, teraszoknál, tetőterasznál. Válassza bárhova Nord Green műfű minőségi gyepszőnyegünket, az egyedi, modern megjelenésért.

Sára