Korszerű otthon LED világítással - Előnyök a normál izzókkal szemben
Korszerű otthon LED világítással – Előnyök a normál izzókkal szemben

Korszerű otthon LED világítással – Előnyök a normál izzókkal szemben

A LED lámpák egyre nagyobb térhódítást nyernek el a fogyasztók körében és az alkalmazási területük is folyamatosan bővül, amit leginkább a LED izzók pozitív tulajdonságának, mint pl. a hosszabb élettartam vagy a teljes felületi, nagy szögben elérhető fényszórásának köszönhet. Bár a LED izzók vásárlása jobban megterheli pénztárcánkat, hamar megtérül a befektet összeg.

Élettartama: Míg egy hagyományos izzó pár ezer óra világítást nyújt, addig a LED izzók élettartama akár több tíz ezer óra. Ennek köszönhetően akár több évig is megoldható világítás így például olyan helyeken, ahol fényforrások cseréje nagy költséggel jár megéri beruházni LED izzókra, illetve olyan háztartásokban, ahol számos fényforrás található.
Energiahatékonyság: A LED izzók legnagyobb előnye mindenképpen az energiatakarékosságuk, hiszen a működésüket nem fémszál felmelegedésével érjük el hanem elektronok felszabadulásával. Így akár LED világítást használva 80-90% energia megtakarítást érhetünk el.
Fény irány: Az LED izzók vásárlásakor a gyártók különböző sugárzási szögek széles skáláját kínálja ügyfelei számára. A normál fényforrásokkal szemben a LED izzók csak a megvilágított területet világítja be, amivel elkerülhetjük a plusz, felesleges fényszórást.
Színhőmérséklet: A normál izzók megvásárlásakor nincs módunk arra, hogy különböző színtartományokból válasszunk. LED izzóknál pedig van lehetőségünk a meleg színhőmérséklettől egészen a hideg fehér színek széles skálájából válogatni, amivel az adott térnek varázsolhatunk különböző hangulatot.

Címkék:LED

Sára