CERSAIE 2019-Kerámiaburkolat-gyártók legnagyobb nemzetközi kiállítása
CERSAIE 2019 – A kerámiaburkolat-gyártók legnagyobb nemzetközi kiállítása

CERSAIE 2019 – A kerámiaburkolat-gyártók legnagyobb nemzetközi kiállítása

A Cersaie a kerámiaburkolatok és más belsőépítészeti termékek legfontosabb nemzetközi rendezvénye, mely a kerámiaipar legmeghatározóbb nemzetközi cégeinek innovatív termékeit, anyagait, formáit és technológiáit mutatja be.

A bemutatott termékek széles skálája lefedi a burkolatok, szaniterek, kiegészítők és a fürdőszobabútorok legújabb trendjeit.
A több, mint 800 kiállító és 112 000 látogató – akiknek 50%-a külföldről érkezik – bizonyítja, hogy ez az esemény egyre fontosabbá válik az ágazat számára.

A Cersaie 2019 trendjei: 
A divatos színek a fehér, a szürke, a fekete szín, kevés barnával fűszerezve. Színes csempét viszonylag kevés standon láttunk, de ahol előfordult, ott a pasztell színek voltak előtérben. 
Az elmúlt 2-3 év trendjeit több gyártó továbbgondolta, így a nagy lapok túlnyomó többségben voltak. A burkolatok évről évre egyre nagyobb és nagyobb méreteket öltenek. Otthonunkban a 75×75 cm-es lapok mára már általános méretűvé váltak. A 120×240 cm és a 150×300 cm-es lapokkal egyre több standon találkozhatunk. 
Divat még mindig a fa-, a beton-, a márvány-, a kőhatású termékek. Újdonság viszont ezen hatások ötvözete egy termékcsaládon belül, például a fa vagy a beton, a márvány felülettel kombinálva. Ennek egyik legszebb, leglátványosabb példáját láthattuk a Sant’Agostino gyár Trumarmi és Intarsi Elite, Intarsi Glam családjának társításában. A nagyszemcsés Terazzo hatású burkolatok és az arany szín használata figyelemre méltó. A formákat tekintve a pikkely, a halszálka és a hatszög burkolat számít trendinek. Fellelhetőek voltak még az intarziás, a virágos, a geometrikus mintázatú és a 3D hatású csempék is.
A gyártási technológia fejlődése lehetővé teszi azt, hogy a gyártók a természetes kövekhez egyre jobban hasonlító anyagokat hozzanak létre és ezeket óriás kerámiák formájában keltsék életre.

Sára