Kloridmentes fagyásgátló adalék kínálatunkban!
Kloridmentes fagyásgátló adalék kínálatunkban!

Kloridmentes fagyásgátló adalék kínálatunkban!

A TERMÉK LEÍRÁSA
A Mapefast CF/L a Mapei kutatólaboratóriumában kifejlesztett nagy hatékonyságú, kloridmentes folyékony kötésgyorsító adalékszer. A Mapefast CF/L vízben oldott szervetlen sók oldata, amely segíti a cement hidratációs folyamatát, ezáltal csökkenti a kötésidőt és növeli a keverék szilárdságát a rövid érlelési ciklus után. A Mapefast CF/L gyorsító hatása általában nagyobb, ha a beton hőmérséklete vagy a környezeti hőmérséklet +10°C-nál alacsonyabb a kötési fázis alatt.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK
A Mapefast CF/L olyan adalékszer, amely bármely típusú betonhoz felhasználható mind az előregyártó üzemekben, mind a keverőtelepeken. Előregyártott betonoknál a Mapefast CF/L gyorsítja a beton szilárdságának növekedését a rövid érlelési idő után, ez csökkenti a kizsaluzási időt és hatékonyabbá teszi a termelési folyamatot. A transzportbeton gyártásban a Mapefast CF/L lehetővé teszi a beton alacsonyabb hőmérsékleten történő bedolgozását, csökkenti a kötésidőt és lehetővé teszi a befejező műveletek korábbi végrehajtását.

A Mapefast CF/L nagy hatást fejthet ki minden olyan alkalmazásnál, amely a következőket igényli:
• nagy mechanikai szilárdság rövid kötésidő alatt;
• rövidebb gőzérlelési ciklus;
• beton öntése +10°C-nál alacsonyabb környezeti
hőmérséklet esetén;
• a gyártási ciklus optimalizálása;
• kizsaluzási idők csökkentése;
• vasbeton keverése;
• lebegő zsaluzatok használata.

MŰSZAKI JELLEMZŐK
A Mapefast CF/L kloridmentes, nem korrozív kötésgyorsító adalékszerekből készült keverék és vasbeton készítéséhez felhasználható a lehetséges korróziós hatások nélkül. A Mapefast CF/L egy katalizátor a termékek hidratációjához, csökkenti a kötésidőt és segíti a szilárdság növekedését, különösen alacsony hőmérsékleten.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
A Mapefast CF/L adagolása változik és függ az építéshelyi követelményektől, az anyag jellemzőitől, a bedolgozás közbeni környezeti hőmérséklettől és a szükséges kötésgyorsító hatástól. Javasolt minden esetben előzetes laboratóriumi teszteket végezni a termék szükséges mennyiségének beazonosításához, a tervezett specifikus keverék eléréséhez. A Mapefast CF/L hozzáadható a keverővízhez anélkül, hogy ez befolyásolná a kötési tulajdonságokat, de soha ne keverje más adalékszerekkel. Javasoljuk, hogy a legjobb eredmény eléréséhez a Mapefast CF/L-t akkor adja a keverékhez, amikor a szuperfolyósítókat már hozzáadta, ezután keverje addig a keveréket, amíg teljesen össze nem keveredett a többi összetevővel.
(cement, adalékanyagok és víz).

Sára