HDT betonadalék, tegye vízzáróvá a betont
HDT betonadalék, tegye vízzáróvá a betont

HDT betonadalék, tegye vízzáróvá a betont

A HDT por alakú adalékszer növeli a kezdeti és végszilárdságot, a beton vízzáróságát, faggyal és fagyolvasztó sókkal szembeni ellenálló képességét, valamint lecsökkenti a zsugorítási tényezőt.

A HDT a betont folyósító szer alkalmazása nélkül erősen képlékenyíti, könnyebben felhordhatóvá teszi. Erősen növeli a megszilárdult beton élettartamát! A HDT betonadalékkal készült beton jól ellenáll az erős vegyi anyagoknak, feleslegessé teszi folyósító szer alkalmazását.

A HDT további előnyös tulajdonságai:
– A HDT adalékszerrel készített beton fokozottan vízzáró
– A HDT mind kémiai mind fizikai úton megváltoztatja a beton porozitását már friss beton állapotban, ez által a beton sokkal tömörebb és élleállóbb lesz, vízfelszívása jelentősen csökken.
– A HDT adalékszerrel fagy, illetve fagy- és sózásálló beton készíthető légbuborék képző adalékszer elhagyásával.
– A HDT adalékszerrel a víz/cement tényező nagymértékben csökkenthető, ezáltal a szerkezet – megfelelő utókezelés mellett – 48 óra múlva kizsaluzható, terhelhető.
– A HDT adalékszerrel készített beton tömörségének köszönhetően kevésbé reped, zsugorodása minimális, ez által káros anyag bejutás nagymértékben korlátozott így növelhető a beton élettartama és ellenálló képessége.
– A HDT-s beton felülete egyenletes zárt, tehát kiválóan alkalmas látszóbeton készítésére.
– Az adalékszeres beton könnyen szivattyúzható, mozgatható és bedolgozható. Mozgékonyságát hosszú időn át megtartja.
– A szer növeli a beton kezdőszilárdságát. Betonozásnál kohósalak tartalmú-cementeknél alkalmazva csökkenthető a zsaluforduló.
– Az anyag környezetbarát, főként ásványi eredetű, folyósító mellékhatással rendelkezik.
– A HDT adalékszer az összes cement típussal összefér.
– „A HDT adalékszer egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy természetes vagy mesterséges kémiai korrózióval szemben fokozza a beton ellenálló képességét.”

Sára