3D látványtervezés - Művészet a fürdőszobában
3D látványtervezés – Művészet a fürdőszobában

3D látványtervezés – Művészet a fürdőszobában

Fürdőszobánk tervezésekor gyakori probléma, hogy nem tudjuk elképzelni, milyen is lesz a helyiség összképe.

Praktikus segítség ebben a burkolattervezés, amivel háromdimenziós látványtervet készíttethetünk leendő fürdőszobánkról.

Napjainkban nagyon nehéz helyzetben vannak az építkezők, felújítók, hiszen rengeteg féle falicsempe, járólap és dekor áll a rendelkezésre. A hazai és külföldi designerek minden évben rengeteg burkolat újdonsággal állnak elő. Lenyűgöző mintákat, különleges felületeket álmodnak meg, melyek a színek és méretek hatalmas választékában öltenek testet, kiegészülve az egyedi dekor elemekkel. Természetesen nem könnyű kiigazodni ennyiféle termék és variációs lehetőség között; szinte lehetetlen elképzelni, hogyan fognak kinézni a lakás egyes helyiségei. Ehhez nyújt segítséget a burkolattervezés és a lakberendezés. Ha sikerült döntenünk adott csempe, padlólap, kád, kabin és szaniter mellett, megoszthatjuk elképzeléseinket a tervezőkkel, akik a vevői kéréseknek és a lehetőségeknek megfelelően háromdimenziós, számítógépes rajzot készítenek. Az sem baj, ha nincs konkrét elképzelés, hiszen a burkolattervezők segítenek a vásárló ízléséhez illő teret kialakítani a trendeket és a kiválasztott stílust is figyelembe véve. Így nem csak a burkolat minta és szín elrendezéséről dönthetünk maximális biztonsággal, hanem láthatjuk a fürdőszobát a többi tárggyal együtt berendezve is, sőt virtuálisan körbe is járhatjuk. Mennyivel egyszerűbb még a számítógépen kijavítani a problémás területeket, mint amikor már elkészült minden. Tulajdonképpen a tervezésnek köszönhetően kisebb kockázatot kell vállalnunk és könnyedén, a megfelelő döntéseket meghozva, megalkothatjuk álmaink fürdőjét.

Egy professzionális számítógépes tervezői program segítségével megtervezhető bárki álmai fürdőszobája. Első lépésként szakképzett kollégák konzultálnak a helyiség adatairól. A lakás tervrajzának hiányában elegendő egy egyszerű skiccrajz is a méretek feltüntetésével. Az egyeztetések után a méretarányos és szín azonos fürdőszoba tervet megnézheti és virtuálisan körbejárhatja. A látványtervező program segítségével a vásárló garantáltan jól fog dönteni, hiszen a tervezők, a szemei előtt varázsolnak valósághű képeket elképzeléseiből. A gondos és alapos tervezésnek köszönhetően csökkenthető a hulladék anyagok mennyisége és ezzel együtt a felesleges költségek is.

A tervezői program egy komplex belsőépítészeti- és fürdőszoba tervező alkalmazás, amellyel a csempével burkolt helyiség látványterve elkészíthető. A program segítségével látványterv és költségkalkuláció készíthető, valamint számos egyéb hasznos funkcióval is rendelkezik a még pontosabb tervezés érdekében. A program nagyszerűsége, hogy a tervezés interaktív folyamattá válik, vagyis a burkolatok és berendezési tárgyak elrendezése nyomon követhető, például a dekorcsempe elhelyezésekor, láthatóvá válik annak valós képe, valamint az értéke is felhasználásra kerül a tervben. Lehetőség van padlóvagy falburkoló elrendezésére, cseréjére, szín vagy textúra módosításra, amelyek elősegítik az egyszerűbb és gyorsabb tervezést. Érdemes még tudni, hogy a Gulyás Tüzépen a megvásárolt burkolatok mellett, a megvásárolt tapéta és térkő alapján is kérhetnek látványtervezést, mely a vásárlónak díjtalan – mondta el a Gulyás Tüzép képzett burkolattervezője.

Kiss Bálint
burkolattervező

Sára