Amit az álmennyezetekről tudni kell
Amit az álmennyezetekről tudni kell

Amit az álmennyezetekről tudni kell

Jelentett-e már önnek problémát a mennyezeten végigfutó gépészeti vezetékek elhelyezése, vagy esetleg a nagy belmagasság? Ha igen most egy kiváló megoldást ajánlunk e problémákra!

Cégünk az álmennyezeti betételemek teljes skáláját kínálja. Termékkínálatunkban találhatók ásványi-, fém-, gipsz- és fa alapanyagú lapok is. Természetesen forgalmazzuk a különböző rendszerek tartószerkezetét is. Az álmennyezetek eltérhetnek felületükben, szerkezetükben, élkiképzésükben és méretükben egyaránt. Irodák, szupermarketek, hotelcsarnokok, illetőleg bármely más nagy kiterjedésű terek atmoszférája tudatosan alakítható az AMF álmennyezeti felületek sokszínű megoldási lehetőségeivel. A profilok tagolják az álmennyezeteket. Ön eldöntheti, hogy a keskenyebb vagy a szélesebb profilt építik be, vagy a rejtettbor- dás kivitelt választja. Az élkiképzési megoldások bővítik a mennyezet kialakítási lehetőségeit. Ezek lehetnek sarkos, süllyesztett, vagy nútolt kivitelűek. A kiválasztott méretek, profilok és élkiképzések meghatározzák a mennyezeti geometriát. Választhatunk a négyzetek szigorú egymásutánisága, vagy a panelek könnyed nyíltsága előnyösebb-e. Az új, nagyformátumú lap (120×120 cm), a SKY, kibővíti a kialakítási lehetőségeket. Álmennyezet alapanyagai szerint lehetnek: ásványi, fém, gipsz, fa.

Ásványgyapot, perlit, agyag felülmúlhatatlan épületfizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mindenekelőtt a tűzvédelem és akusztika területén. A THERMATEX álmennyezet a legmagasabb minőségi és maximális biztonsági elvárásoknak tesz eleget, valamint megfelel az építőiparral szemben támasztott legújabb egészségügyi elvárásoknak is. A rendszer a maximális 120 perces tűzvédelmet biztosítja acélgerendás, illetve vasbeton födém alatt.

A FÉM álmennyezetek acélból, vagy alumíniumból készülhetnek. Különböző lakkozási- és perforóciós módok nyújtanak különféle kialakítási lehetőségeket a tervezőknek, beruházóknak.

Egy különleges újítás a KOMBIMETALL álmennyezeti lap, amely ötvözi a THERMATEX ásványi rost lap és a fémlemez pozitív tulajdonságait. A GIPSZ az emberiség legrégibb építőanyagai közé tartozik. Az álmennyezetek kiváló alapanyagaként ismert, mindenekelőtt tiszta fehér színe és egészségügyi tulajdonságai miatt közkedvelt. Kevés építőanyag annyira természetes, mint a FA. Épületfizikai tulajdonságai kiválóak. Ezen kívül akadnak további előnyei a fa alapanyagú álmennyezeteknek: fantasztikus optika, sokféle színkialakítás stabilitás, egészen a labdaállóságig. A könnyű fagyapot álmennyezeti lapok akár 100%-os páraállóságot is biztosíthatnak de kiváló a hangelnyelési tulajdonságaik, és ütésállóságuk is. Az álmennyezetek szerelése gyorsan és problémamentesen megoldható: az álmennyezeti lapok elhelyezését csak akkor lehet megkezdeni amikor a helységek vakolása, festése befejeződött, az ajtók, ablakok beszerelése, az üvegezés megtörtént. A szerelései hőmérséklet 15 – 30 °C között kell, hogy legyen, ezért olykor szükséges a fűtési rendszer üzembe helyezése is. A relatív páratartalom nem haladhatja meg a 90%-ot.

 

Újdonságok:

– Audio system: az AMF “Audio” rendszerében maga az álmennyezeti lap üzemel hangszóróként úgy, hogy ez a lap optikailag nem különböztethető meg az álmennyezeti rendszer többi darabjától.Ű
– Klíma rendszer: az AMF “E” rendszere egy klíma álmennyezet, melyben hűthető és fűthető lapokkal mindig kellemes hőérzet biztosítható a helységben. A lehajtható, illetve kiemelhető álmennyezeti elemeknek köszönhetően az álmennyezeti tér könnyedén hozzáférhető marad a karbantartások elvégzéséhez.
– Tiszta tér: az AMF “Tiszta tér” álmennyezetei a SCHLIGHT, a KOMBIMETALL, és a THERMACLEAN lapjaival “C” látszóbordás rendszerében használhatók a különleges tisztaságot követelő mikroelektronikai, kórházi, gyógyszerészeti vagy egyéb magas higiéniai standardokat követelő területeken. Ezen álmennyezeti lapok rendelkeznek az AMF álmennyezeti lapokra jellemző kiváló épületfizikai tulajdonságokkal, amelyek széleskörű felhasználást tesznek lehetővé, megnövekedett elvárások esetén is. Minden álmennyezeti kivitelben és széles lapválasztékban rendelhető.

Fontos szerepük lehet az álmennyezeteknek zajvédelem területén is: Az AMF álmennyezeti lapok kiváló zajcsökkentő paraméterekkel rendelkeznek. A hangelnyelés leginkább az alapfelület strukturáltságától függ, ugyanis minél strukturáltabb a felület, annál jobb a hangelnyelése. Lyuggatások és perforációk szintén javítják a hangelnyelést. Az AMF THERMATEX álmennyezeti hangszigetelésnek leginkább akkor van jelentősége, amikor a válaszval csak az álmennyezetig tart. Ebben az esetben nem csak az álmennyezet léghanggátlását kell figyelembe venni, hanem a hangvezetésben résztvevő minden egyes építőelem (pl.: válaszfal, padló) hangszigetelő tulajdonságát is.

A tűzvédelem területén is segítséget nyújthatnak a modern álmennyezetek: az AMF által speciálisan kifejlesztett F90-es tűzgátló álmennyezet kiválóan alkalmazható régi épületek, lakó- és irodaépületek felújításánál.

Összevetve az álmennyezeti lapok gazdaságosak, hiszen nagyon kedvező árfekvésű anyagok, ugyanakkor egyszerűen beépíthetők, kiváló tűzgátló, zajvédő és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Sára