A sokoldalú WPC burkolat - GSV Magyarország vezető építőanyag és kerámia forgalmazója
A sokoldalú WPC burkolat

A sokoldalú WPC burkolat

A WPC burkolatokat már hazánkban sem kell bemutatnunk senkinek. Találkozhatunk vele terasz burkolataként, kerítésként, lépcsőként, falburkolatként, korlát elemként vagy bármilyen más térelválasztó elemként.

A WPC burkolatokról bővebben szót ejtve valójában a WPC szó a Wood-Plastic-Composit szavak rövidítéseként alakult ki. A WPC burkolatok alapanyaga ugyanis fa-műanyag kompozit. A fa-féleségek általában faforgácsok, farostok vagy faliszt fi nomságúra porított bambusz, lombos- és egyéb faszármazékok.
A két fő összetevőn kívül a kompozithoz különféle adalélanyagokat, töltőanyagokat is kevernek, melynek mértéke gyártónként eltérő.

A WPC burkolat tehát különböző anyagok kombinációjából épül fel a hasznos tulajdonságok erősítése céljából.
A megvásárolt WPC DECK burkolat két oldala  különböző mintázatú, így az utolsó pillanatig eldönthető, hogy melyik legyen a látszó felület. A kiegészítő elemekkel (párnafa, klipsz, szegőléc) komplett megoldást kínálunk a kivitelezéshez. A klipsz fixálásához javasoljuk a 3,9×35 rozsdamentes Reisser csavar használatát.

A WPC burkolat előnyei:

 
 • ellenállnak a korróziónak és a rothadásnak
 • nem szálkásodik
 • rendkívül tartósan ellenáll a víznek
 • könnyen formálhatóak, alakíthatóak
 • a WPC anyaga környezetbarátnak
  is tekinthető, mivel újra felhasznált
  műanyagból készül
 • felületkezelésre nincs szükség
 • széles színválasztékban elérhető

Használhatók, teraszok, kerti utak, sétányok, lépcsők vagy akár medence köré is. Napjainkban igen keresett termékek, mivel szemben a hagyományos fa teraszokkal, a wpc deck nem igényel sem olajozást sem festést. Nagy előnye továbbá, hogy nem szálkásodnak, repednek. Kényelmes, élhető környezetet teremthetünk velük, vesződség nélkül. Fektetésük egyszerű, saját anyagú wpc alátét fára a klipp és csavarok használatával kell őket rögzíteni. A végek lezárásához az “L” profilt használjuk szintén wpc anyagból.

 

Tekintse meg áruházunkban a WPC burkolat színválasztékát és felhasználási javaslatainkat.

A WPC burkolat elérhető színei:

Beige

Chocolate

Grey

A WPC burkolat tartozékai:

Párnafa

Végzáró

Lefogató klipsz