menü

Zuhanykabin választás - Mi alapján válasszunk?

Címkék

Zuhanykabin választás - Mi alapján válasszunk? illusztráció

Zuhanykabin választás - Mi alapján válasszunk?

Egy fárasztó nap után ki ne vágyna egy forró, frissítő zuhanyzásra. A piacon széles választékban találhatunk zuhanykabinokat, ám a megfelelő kiválasztása előtt néhány szempontot érdemes figyelembe vennünk.

1. Méret:
A zuhanykabin egyik legnagyobb előnye, hogy olyan helyre is beépíthető, ahol a hely adottságai nem teszik lehetővé a kád beépítését. Ezért az első és legfontosabb szempont zuhanykabin megvásárlása előtt, hogy tisztában legyünk a pontos méretekkel. Akkor sem kell kétségbe esni, ha a standard méretek (80x80, 90x90, 100x100, 120x120 cm) nem felelnek meg számunkra, hiszen ma már van lehetőség előregyártott zuhany­falak és zuhanyajtók megvásárlására, így egyéni fürdőszoba méretekhez alkalmazkodva alakíthatunk ki zuhanyzásra alkalmas teret.

Építkezők kisoksa - Zuhanykabin választás - Mi alapján válasszunk? - 1

2. Zuhanykabin anyaga:
Választáskor igényeink szerint a műanyag ajtóval, vagy az üveggel ellátott kabinok közül választhatunk. Gyártókként változó felszereltséggel, szerkezettel. Míg a műanyag betétlemezes kabinok tisztítása nehézkesebb, addig az üvegprofilból készült zuhanyzók amellett, hogy biztonságosak, megbízhatóbbak is. A piac kínál megoldást a lecsapódó víz elleni védelemre is. Vásárolhatunk a gyártó által ellátott vízlepergető bevonattal ellátott, különböző üveg vastagságú profilokat.


3. Forma:
A rendelkezésre álló teret a forma kiválasztásánál is figyelembe kell vennünk. Választhatunk: szögletes, íves, négyszögletű, ötszögletű esetleg U alakú kabinok közül. A forma kiválasztása után pedig arra is gondolnunk kell, hogy zuhany­kabinunk milyen ajtónyílással rendelkezzen. A görgő és nyíló kivitelezésnél is van lehetőség egy- vagy kétszárnyú nyitásra.


4. Szín:
Ma a króm és fehér zuhanykabinok mellett egyre nagyobb térhódításnak örvendenek a fekete kabinok, zuhanyajtók és tartozékok. Így ezeket a megfelelő burkolattal párosítva, modern megjelenésű fürdőszobát hozhatunk létre. 


5. Egyedi igények:
A vásárlás előtt fontos azt is tisztázni, hogy szeretnénk-e, ha egy fárasztó nap után a zuhanyzás okozta élmények mellett különböző kényelmi funkcióval (hidromasszázs) ellátott kabinra szeretnénk-e beruházni. Ha pedig a kínálatból nem sikerül megtalálni a legoptimálisabb kabint, lehetőség van zuhanyfalak, zuhanyajtók, zuhanytálcák vásárlására, amivel egyedi méretű zuhanyfülke kialakítása biztosított.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról! instagram_logo