menü

Tippek tények - Tetőkiegészítők - Hogy ne csak szép, de tartós is legyen a tető

Címkék

Tippek tények - Tetőkiegészítők - Hogy ne csak szép, de tartós is legyen a tető illusztráció

Tippek tények - Tetőkiegészítők - Hogy ne csak szép, de tartós is legyen a tető

A tetőkiegészítők nagyobb szerepet töltenek be mindennapok során, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Ezek a kiegészítők különböző behatásoktól védik meg tetőinket, megkönnyítik a későbbi munkafolyamatok elvégzését és funkciójukkal a háztartás védelmét is szolgálják.


Nézzük milyen elemek közül válogathatunk:
» Az átvezető alapcserepek különböző beltéri egységek kivezetését hivatottak szolgálni esztétikusan és igényesen. Ilyen például a gáz, az antenna, a napelemek, páraelszívók csöveinek, kábeleinek kivezetése. Ezeket a cserepek színéhez igazodva, műanyag és kerámia változatban is van mód megvásárolni.
» A hófogó egy tetőnél sem elhagyható, hiszen ennek hiányában az olvadó, nagymennyiségű hótömeg megcsúszása könnyedén balesetveszélyt okozhat. Ennek megelőzésére családiházaknál hófogok felszerelésével míg középületeknél, társasházaknál hófogó rácsok beépítésével kerülhető el a baj.
» Természtesen az apróbb szennyeződésektől is megkell védenünk tetőterünket így a por és porhó ellen élgerinc szalag vagy más nevén kúp alátét felhelyezésével tehetünk.
» A tető alatti rések szellőztetése az épületünk fizikai tulajdonságainak érdekében kiemelten fontos, így az ereszvonal mentén a tetőfólia feletti rész levegőztetésére lezárófésűt míg az eresz vonalában szellőzőszalagot szokás beépíteni. Ezen elemekkel nem csak a levegő áramlást biztosítjuk, hanem a madarak és nagyobb bogarak távoltartásával is védelmet nyújtanak.
» A vápa a tető egyik ,,legkritikusabb” pontja, hiszen a külső nedvességtől és a ház belsejébe lecsapódó párát is elkell vezetni a tető két lejtő találkozásánál, ahová nem lehet cserepet tenni.
» A rosszul rögzített, vagy nem rögíztett cserepek a mai szélsőséges éghajlati tényezők miatt nincsenek biztonságban. Az erős szél egyhamar tönkre teheti a háztetőnket. Ezért célszerű már a bajt megelőzve gondoskodnunk viharkapocs rögzítéséről, így megakadályozható, hogy a szélvihar kárt tegyen tetőnkben.
» A tetőkészítés során gondoljunk arra a helyzetre is amikor a később felmerülő javításokat, ellenőrzéseket kell majd lefolytatni. Míg a járórács garnitúra felhelyezésével a kéményseprő, addig a biztosító kampó beépítésével a munkások dolgát könnyítjük meg.

Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról! instagram_logo