menü

Thermoring és Thermobord zsalu elemek

Címkék

Thermoring és Thermobord zsalu elemek illusztráció

Thermoring és Thermobord zsalu elemek

Újdonság a Gulyás Tüzépen!
Betoring/Termoring koszorúzsalu elemek

A zsaluzás minden építkezés alapjául szolgál és kifejezetten fontos a folyamat helyes és pontos elvégzése, ugyanis ez adja majd meg a leendő falak, lépcsők, házak alapját, ezzel hozzák létre a kiöntött beton formáját. Tartószerkezet készítése esetén kimondottan nagy figyelmet kell fordítani a helyes zsaluzásra, mert hiányosságok esetén a falak elmozdulhatnak, az épület használhatatlanná és veszélyessé válik. A Betoring és Termoring koszorúzsalu elemek nem csak a hagyományos zsaluzás munkadíját és anyagköltségeit takarítják meg, hanem számos más előnyt is kínálnak. Nehezen éghető szerkezettel rendelkezik, emellett fagyálló, gomba- és rovarálló, azbesztmentes. Fontos megemlíteni, hogy egy környezetbarát bentmaradó zsaluszerkezetről van szó, mely kíméli a természetet és kiváltja a fa zsaluzóanyagokat. 125 cm-es elemhosszal, 250-440 mm elemszélességgel és 200-300 mm magasságig rendelhetők. Lemezvastagsága 10 mm, 50 mm-es hőszigeteléssel. A rostcementlap hajlítószilárdsága 9 N/mm2, az XPS hab hővezetési tényezője: 0,035 W/mK.

Tárolását illetően lényeges, hogy raklapon vagy sík felületen helyezzük el, fóliával letakarva, védve az esőtől és a nedvességtől.
A beépítés az elemek konszignációjával kezdődik, ezután folyamatosan ragasztani kell a falszélen és a bordák alatt, ezután következik a vasalás és a betonozás pumpával és a tömörítéssel, kellő gondossággal. A csatlakozóelemek folytonosságát az U alakú műanyag toldóelemmel oldjuk meg. 5°C alatt a rögzítés bordán keresztül dűbelezéssel történik, ami nem mást jelent, mint a lapok mechanikai rögzítését a sarkokon és a lapok közepén, ezzel kivédve a hőváltozás miatt bekövetkezett mozgást, ami a vakolat repedését eredményezheti. A sarokkialakításokhoz megfelelő sarokelem is rendelhető.


Thermobord - hőszigetelő peremzsalu elem

50 mm vastagságú, nyomásálló periméter EPS lapból készülő rostcementlábas peremzsalu. A vízszintes falegyenre Betobond FX 750-es PUR ragasztóhabbal könnyen felragasztható. Az elemek egymásba illesztése nútféderes csatlakozással történik. Rövid kötési idő elteltével a betonozás azonnal elvégezhető. 20 cm-nél magasabb elemek esetén a vasalathoz történő visszahorgonyzásra (elemenként legalább 3 db) műanyag nyíl használata javasolt.

Felhasználási terület:

 • téglafalakra kerülő monolit vasbeton födémek peremszél-zsaluzata
 • téglafalakra kerülő félig előregyártott (gerendás, béléstestes) vasbeton födémek peremszél-zsaluzata
 • téglafalakra kerülő előregyártott vasbeton födémek peremszél-zsaluzata


Thermoring - hőszigetelt koszorúzsalu

Rostcementlapból készülő masszív, előregyártott koszorúzsalu elem 50 mm vastagságú, nyomásálló EPS habbal hőszigetelt kivitelben. A stabil és merev U-acélbordák által a zsaluelemek 30 cm magasságig önhordóak. A kengyelek méreteinél az elemek geometriáját, a rostcementlapok vastagságát figyelembe kell venni. Az elemekhez pozitív és negatív sarokelemek rendelhetők.

A termék előnyei:

 • Egyszerű, szakmunkát nem igénylő beépítés
 • Gyors rögzítés beton- és téglafalakhoz PU ragasztóval
 • Bordákkal merevített, stabil bennmaradó zsaluzat
 • Gyors és hatékony munkavégzés
 • Beépítésre kész koszorúzsalu elem
 • 30 cm elemmagasságig önhordó
 • Egyszerűen tervezhető, konszignálható zsaluzat 125 cm-es hosszméretben
 • Standard szélességi és magassági méretválaszték

Beépítés:


Csatlakozzon Hozzánk! Kövessen minket,hogy elsőként értesüljön híreinkről, akcióinkról, nyereményjátékainkról! instagram_logo