menü

Tervezői szemmel - A gyermekek vidám vizes birodalma otthonunkban II.

Címkék

Tervezői szemmel - A gyermekek vidám vizes birodalma otthonunkban II.

Tervezői szemmel - A gyermekek vidám vizes birodalma otthonunkban II. illusztráció

Októberi magazinunkban már megismerhettük az egész kis korosztály számára készült fürdőket. E havi lapszámunkban a nagyobb gyerekek lesznek fókuszban, az a tinédzser korosztály, akinek már „ciki” a nagyon babás fürdő, ugyanakkor egy vidám, színes karakterű vizes helyiség még jobban illik a személyiségükhöz.

Szinte már mindennapos, hogy ilyen építkezések esetén az egyik fürdő a gyerekek birodalma lesz, ezzel is megteremtve a kényelmet és az önállóság lehetőségét számukra.
Viszont a dilemma sokszor az, hogy mennyire legyen a fürdőszoba gyerekes, mennyire illeszkedjen a gyermekek életkorához, legyen-e inkább gendersemleges vagy bátran színesítsük otthonunkat.
Egy-egy tervezés során mindig figyelembe kell vennünk a ház jellegét, stílusjegyeit és ezek alapján ajánlani burkolatokat, szanitereket, praktikus megoldásokat, amelyekkel egy jól használható, vagány kis fürdőszobát használhatnak a mindennapokban. Tinédzser korban lévő gyermekek esetén célszerűbbé válhat a zuhanyzó, amelyben egy edzés vagy sulis nap után gyorsan le tud zuhanyozni. De vannak olyan családok is, ahol a kisebb és nagyobb korú gyermekek igényeihez is alkalmazkodni kell, ilyen esetben jó választás lehet a walk-in zuhany és a kád együttes használata, ha a tér megengedi. Erre hoztam az alábbi példát, amelyben egy színes Ragno Tempera burkolatai találhatóak a falon 30x90-es méretben, színeit tekintve a türkiz, fehér, sárga és szürke színek dominálnak. Ezek a színek egyaránt ideális választások lehetnek egy fiú-lány, illetve kis és nagyobb gyermekek számára.A mosdó kialakításánál figyelembe kell venni, hogy a reggeli készülődés során akár egyszerre több csemetének is készülnie kell, így ide mindenképp egy dupla mosdó javasolt, két csaplyukkal, hiszen így nem okoz vitát a fürdőszoba használata. A térkád mögötti falfülkében elhelyezhetjük a higéniai termékeket, ezzel a megoldással egy újabb praktikus helyet nyerünk a sok tisztálkodási eszköznek. Ezek a színek kellően üdévé teszik a helyiséget, így a gyermek életkora előrehaladtával sem érzi majd, hogy túl gyerekes és már nem szívesen használja. A térbeli minták, színek pedig még különlegesebbé teszik a helyiséget.

Az alábbi fürdőszobában is ki kell emelnem, hogy itt a színek és a geometriai formák nagy szerepet játszanak, letisztult, egy-egy fal, egyféle színnel van burkolva, a padlóra egy otthonos, világos a fal színével egyező burkolat került. A Kanizsa Smart termékcsaládja nem csak kedvező árával de kellemes paszteles színeivel is jó választás lehet egy gyermek fürdőszobába. A ledszallagok, a lelógó lámpák adnak a helyiségnek egy kis modernséget is, ezzel is azt a hatást keltve, hogy a helyiség nem gyerekes, de kellően játékos. 

Kanizsa Smart

Ezekben a fürdőszobákban a majolika vagy fa hatású padlólap ideális választás lehet, könnyen tisztán tarthatósága és kevésbé csúszós, matt felülete miatt is. A falakon, mint látható mindkét esetben dominálnak a paszteles, gendersemleges színek, ugyanakkor a tapétaszerű dekorálás, egy vagány, hangsúlyos burkolással rendkívül tetszetős.
Igazán jó választás a Paradyz Nightwish 25*75-ös méretű termékcsaládja, amely szépen kombinálható a Sintesi Met Arch rozsda hatású lapjával. 
Paradyz Nightwish

Bátran engedjétek be a színeket az otthonotokba, de gondolva a gyermekek igényeire olyan burkolatot válasszunk, amely nem lesz "ciki" ha a korral változik az ízlése.
Ezek megtervezésében, tanácsadásban is bátran forduljatok hozzánk, hiszen nincs is szebb, mint közösen megálmodni a gyermekek vizes birodalmát.